NRK Meny
Normal

Kaller inn til stormøte

Ordføreren i Lindesnes vil bygge hele E39 mellom Vigeland og Osestad nå.

Ivar Lindal

Lindesnesordfører Ivar Lindal har invitert blant andre stortingspolitiker Dagrun Eriksen (KrF) og leder for transportkomiteen på Stortinget, Knut Arild Hareide (KrF) og politisk rådgiver Trond Blattmann (Ap).

Foto: Egeland, Geir Ingar / Geir Ingar Egeland/NRK

I dag skal ordfører i Lindesnes, Ivar Lindal, overbevise flere politikere om at hele strekninga mellom Vigeland og Osestad på E39 bør bygges nå.

Bygginga av den mye omdiskuterte "veistubben" på 3,7 kilometer mellom Fardal og Osestad begynner nå, men Lindal vil at man skal begynne på hele strekninga mellom Vigeland og Osestad med en gang.

– Vi begynner å bygge den ene delen av veien nå og planlegger siste del. Da er det viktig at sentrale politikere, både i landsdelen og nasjonalt, får en presentasjon av dette, slik at vi forhåpenligvis kan bygge hele strekninga under ett, sier Lindal.

Stortingspolitikere til Lindesnes

I dag har ordføreren invitert flere politikere til et møte om saken i Lindesnes, blant andre leder for transportkomiteen på Stortinget, Knut Arild Hareide.

– Har du tro på at dette skal gå?

– Ja, jeg er alltid optimistisk. Dette har jeg stor tro på, så nå er det bare å trykke på de rette knappene og prøve å få dette til, sier Lindal.

Koppen

– Hvor viktig er det å få bygd hele strekninga?

– Det er veldig viktig. Vi snakker her om den dårligste veistrekninga på europaveien mellom Oslo og Stavanger, sier Lindal.