Fakta
LYD OG VIDEO
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- LYD: Limemarinert laks og steinbit i lefse Reporter Pål Tegnander
- Sommermat 2002
- Mat NRK Sørlandet
Limemarinert laks og steinbit i lefse (2 pers.) (sendedato 26.juli - Grethe Gerhardsen Træland)
HOVEDRETT
200 gr laks
200 gr steinbit
1 lime
2 ss sitrontimian
Litt kinesisk gressløk
Litt vanlig gressløk
Salt og pepper
Kutt benfrie laks- og steinbitstykker i terninger/biter, og fordel dem utover en stor tallerken. Press limesaft over bitene, og fordel saften godt. Bland sitrontimian, kinesisk og vanlig gressløk i marinaden. La dette stå til du ser at fiskebitene har forandret utseende. Salt og pepper kvernes over etter smak. (Limesaften skaper en slags ”kokeprosess”, og dermed skal fisken ikke hverken kokes eller stekes.)
Denne fiskemarinaden blandes med
Guacamole i potetlefse
1 avocado
5-10 sitrondråper
3 ss Crème Fraiche (eller lettrømme)
Blandes i foodprocessor, salt og pepper kvernes i, smøres på potetlefse (potetlompe) med fiskemarinaden over. Rull sammen som tortilla og nyt.
DESSERT
Rabarbrapai med kvann.
2-3 rabarbrastilker
2-3 stilker med Kvann
1 kopp sukker
1 kopp mel
1 egg
1 ts bakepulver
ca 100 gram meierismør
Kutt rabarbra og kvann i terninger, fordel dem utover og dekk bunnen av en ildfast form.
Bland sukker, mel, egg og bakepulver til en slags smuldredeig. Strø dette over stilkene, skjær meierismør med ostehøvel og legg smørskivene over blandingen. Settes i ovn på 180°C i 30-40 min (til den er gyldenbrun på toppen.) Serveres gjerne med is eller Creme Fraiche iblandet sukker.