Ligger nest sist etter åtte strake tap

Patrick Mortensen og Kristoffer Tokstad ga Sarpsborg en flying start mot Start på hjemmebane og vant til slutt svært fortjent 3–1 søndag.

Sarpsborg 08 - Start

Start ligger nest sist på tabellen etter 23 spilte serierunder.

– Vi fikk en veldig vanskelig inngang i denne kampen med en scoring mot oss etter dødball allerede etter tre minutter. Det var en nesestyver, sier Start-trener Bård Borgersen tilCMoree.

Start har tapt de åtte siste eliteseriekampene. Det betyr at det tangerer klubbrekorden i antall strake eliteserietap.

Sarpsborg - Start

Patrick Mortensen satte inn 1–0 for hjemmelaget før det var spilt tre minutter.

Bård Borgersen

Bård Borgersen fikk en tung start som trener i kristiansandsklubben.

Allerede etter tre minutter klarte Mortensen å putte den første ballen bak Håkon Opdal i Start-målet.

Avgjort på 15 minutter

Scoringen kom etter et langt innkast og en heading. Ballen havnet hos Mortensen, som fikk den over streken.

Det gikk ikke mer enn vel ti minutter før Kristoffer Tokstad fikk sjansen med et knallhardt skudd etter godt forarbeide av Anders Trondsen. Ballen gikk via Opdal og i nettet.

Dermed var mye gjort for hjemmelaget, som hadde god kontroll på gjestene fra Kristiansand i åpningen av kampen.

– Vi må klare å holde ballen mer i laget enn vi fikk vist i denne kampen. Det er også helt på det rene at vi må skape mye mer framover. Nå tapte vi fortjent, sa Borgersen.

Tung trenerdebut for Borgersen

I det hele tatt slet Start med å komme inn i kampen, og trener Bård Borgersen fikk en tung start etter å ha overtatt jobben etter Mons Ivar Mjelde.

Det ble en veldig fortjent seier til Sarpsborg, som også gikk opp til 3–0 ved Martin Wiig før gjestene fikk et trøstemål 12 minutter før slutt. Det var Espen Børufsen som satte ballen i mål for Start.