NRK Meny
Normal

– Luksus å jobbe med musikk på Sørlandet

Annbjørg Lien er fra Sunnmøre og har etablert seg i Kristiansand. Nå er folkemusikeren og felespilleren ute med CDen Khoom Loy.

Annbjørg Lien

Annbjørg Lien snakker onsdag ettermiddag om sin nye plate og livet som musiker på Sørlandet hos Janne Aateigen i SørlandsScenen på P1.

Foto: Janne Aateigen / NRK

I dag møter du henne på SørlandsScenen hos Janne Aateigen.

På plata har hun samarbeidet med sin bedre halvdel Bjørn Ole Rasch. Han er medkomponist, medarrangør og produsent, og innspillingen har de gjort i sitt eget studio i Kongshavn.

– Det er luksus å jobbe med musikken sin på Sørlandet, sier Annbjørg Lien.

– Jeg kommer fra et fantastisk sted på Sunnmøre med fjell og natur og mye vær. Og så flyttet vi sammen til Kristiansand og opplevde vær og natur på en helt annen måte. Det er to ytterpunkter i naturen, som er veldig sterke og inspirerende på hver sin måte.

Studio i garasjen

Da Annbjørg Lien og musikermannen Bjørn Ole Rasch flyttet til Kristiansand bestemte seg for å bygge eget studio hjemme i garasjen. Nå har Kongshavn studio etablert seg som et sted musikere reiser til for å spille inn musikk.

– Både utenlandske, norske og lokale musikere kommer og spiller inn musikken sin hos oss. For oss betyr det mer ro, mindre reising og er en familievennlig løsning for livet vårt som musikere, sier Lien. – Og så er det veldig hyggelig, legger hun til.

Nepal

Med seg på plata har Annbjørg Lien et solid knippe musikere. Mange av dem kommer fra Sørlandet og Annbjørg Lien kan ikke få rost dem nok.

I tillegg er tre musikere fra Nepal med på å farge musikken på innspillingen. Selv spiller Annbjørg Lien hardingfele, fele og nykkelharpe.

– Vi oppdaget fort mange likheter i hverandres musikk, da vi begynte å spille sammen. Folkemusikk fra forskjellige land har mye til felles, sier hun.

Til utlandet

Til fredag tar Annbjørg Lien bandet sitt med seg til London for å holde konsert der.
Nå skal plata ut i England og senere i USA.

– Det er veldig hyggelig å få musikken sin ut i andre land, sier Lien.

Musikksnakk

Og i Sørlandssendinga førstkommende fredag kan du høre musikkanmelder Øyvind Nyvoll snakke om plata til Annbjørg Lien. Plata skal plasseres på en skala fra én til ti.