Leverte sterk verdenscup-søknad

Lars Helge Birkeland la i helgen inn en sterk søknad om nye sjanser i verdenscupsirkuset i skiskyting, med en andre- og trettendeplass i IBU-cupen i Italia.

Lars Helge Birkeland

Skiskytteren fra Birkenes håper på nye sjanser i verdenscupen. I helgen imponerte 23-åringen i skiskytingens nest ypperste selskap, IBU-cupen. (Arkivfoto)

Skiskytteren ble nummer to på lørdagens 20-kilometer, 1.13.9 bak tyske Erik Lesser.

– Maksløp

– Det var egentlig et maksløp både på skytebanen og i sporet, sier Birkeland til NRK.no.

Den sterke innsatsen ble fulgt opp av en trettendeplass på søndagens sprint, 48.7 sekunder bak vinneren, samme Lesser, og bare en drøy strafferunde fra å kunne kjempe om pallen.

– Det var ok, men én bom for mye. Skulle truffet en blink til så hadde det blitt et bra løp, sier Birkeland.

Frode Andresen ble søndag best av de norske med en andreplass.

Skal tilbake til verdenscupen

Før jul fikk Birkenes-løperen sjansen i verdenscupen. Dersom de gode resultatene fortsetter i IBU-cupen, kan det by seg nye muligheter i løpet av sesongen.

– Jeg har som mål å få prøvd med i World Cup en gang til i løpet av vinteren. Jeg må nok prestere noe av det samme neste helg også. Da skal jeg ha en rimelig bra sjanse, mener Lars Helge Birkeland.

Neste helg går IBU-cupen av stabelen i franske Haute Maurienne.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41