NRK Meny
Normal

Flertall for navneendring

Levermyr stadion får navnet J. J. Ugland stadion - Levermyr.

Johan Jørgen Ugland

Avdøde skipsreder Johan Jørgen Ugland, som var Jerv-spiller i mange år og brennende opptatt av fotball, får den gamle hjemmebanen oppkalt etter seg.

Foto: NRK

Et flertall i Grimstad bystyre gikk i kveld inn for å endre navnet på Levermyr stadion. Det var full enighet blant politikerne om at avdøde skipsreder Johan Jørgen Ugland skulle hedres for sitt engasjement for Grimstad og idretten, men uenighet om hvordan.

SV ønsket en minneplakett på stadion, men et flertall på 29 mot seks stemte for navneendringen.

Forslaget om at hjemmebanen til Jerv og Amazon får navnet J. J. Ugland stadion - Levermyr kommer fra rådmannen i Grimstad.

Støttet Levermyr stadion

I forbindelse med at Amazon Grimstad kom i Toppserien i fotball, stilte Fotballforbundet høyere krav til tribune- og garderobeanlegg på lagets hjemmestadion. For å imøtekomme Fotballforbundets krav, stilte J. J. Ugland i 2008 et lån på 20 millioner kroner til rådighet for kommunen.

I januar 2009 ble det nedfelt en ny avtale som innebar at Ugland ville betale inntil sju millioner kroner av anleggets totale kostnader som overstiger kommunestyrets vedtatte rammer, står det i rådmannens innstilling til kommunestyret.

Vil gi nytt navn 16. mai

Anlegget er nå ferdig, og 16. mai skal man holde en åpningsmarkering i forbindelse med at både Amazon og Jerv har hjemmekamper.

Ifølge avisa mener rådmannen det vil være naturlig at en eventuell navneendring blir endelig avklart i forkant av denne markeringa, mener rådmannen.