NRK Meny
Normal

Smørblid Tørum etter streikens slutt

Knut Tørum mener noen lag ville fått en urettferdig fordel dersom fotballstreiken hadde blitt langvarig. Start-treneren er dermed svært tilfreds med at streiken varte i bare noen dager.

Knut Tørum

Så glad blir man over å få hele troppen tilbake på treningsfeltet.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Nå er vi veldig glad. Det var 2-3 dager, så var det over. Nå er det full fart igjen, sier Knut Tørum til NRK.

– Ville gitt noen lag store fortrinn

Tørum hadde 12 spillere på treningsfeltet mens streiken pågikk, og er svært fornøyd med å kunne disponere hele mannskapet på trening inn mot cup-kampen mot Notodden onsdag. Den går som planlagt.

– For meg så har det store problemet med streiken vært at noen klubber har vært tatt ut i streik og andre ikke. Det gir et stort konkurransefortrinn å få ha hele troppen sin i arbeid midt i sesongen, sier Tørum.

Rammet ikke alle

Da spillernes organsisjon NISO og NHO idrett kom til enighet søndag kveld, var den andre norske fotballstreiken i dette årtusenet over.

Det ble med 3 streikedager for til sammen 95 spilere i 9 forskjellige eliteserieklubber, deriblant Start.

– Hadde denne streiken blitt langvarig, så stiller jeg store spørsmålstegn ved måten det ble tatt ut streik på. Både for spillernes del, klubbene og alle involverte. Men nå er vi glad for at det er full fart igjen, sier bergenseren.

Tilbake på feltet
Fredrik Strømstad

Fredrik Strømstad forstår kritikken mot streiken.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Også Fredrik Strømstad er lettet etter at streiken kom til en rask slutt.

– Det var deilig. Det var godt å se guttene igjen og å få trent litt med ball, sier midtbanekrigeren etter å ha gjennomført sin første trening med laget etter streiken.

Får ikke velge sko

Streiken er over, men spillernes krav om å selv få velge fotballsko ble ikke innfridd. Om kravet hadde blitt innfridd ville det gitt store tap for klubbene.

En diplomatisk Strømstad sier han forstår klubbene, men ber om at folk evner å se situasjonen også fra spillernes side.

– Hvis en ser det fra klubbenes side, så er det selvfølgelig tapte inntekter. Det skjønner jeg veldig godt. Men i enkelte tilfeller så er det klart at det kunne vært positivt å spille i de skoene som passer best, innrømmer Strømstad.