– Jeg er skapsørlending

Skapsørlending og «the Voice»-vinner Knut Marius Djupvik er tilbake på Sørlandet. Fredag deltar han sammen med en sørlandsk stjernelag i Sørlandske Sommernetter.

Knut Marius Djupvik synger Unchained Melody i radiostudio på NRK Sørlandet.

UNCHAINED MEDLODY: Hør Knut Magnus Djupvik synge i radiostudio i Kristiansand.

Knut Marius Djupvik, vinner av The Voice på TV2, besøkte NRK Sørlandet torsdag.

Her fortalte han at han ikke ser bort fra at han en gang vil flytte tilbake til Sørlandet, før han han gav radiolytterne på ettermiddagssendinga en smakebit på stemmen sin. Den kan du også høre i morgen på Sørlandske Sommernetter i Kjuttaviga i Dyreparken.

Sørlandske Sommernetter markerer fredag sitt 15 års jubileum med en rekke lokale navn som Helene Bøksle, Pål Rake, Thom Hell og Erlend Ropstad og nettopp Knut Marius Djupvik.

– Soultrain skal spille hele kvelden med gjestesolister som synger på veldig forskjellige måter. Det blir fart, spenning og sarte, fine øyeblikk, sier Djupvik.

NETT-TV: Skryter av publikum på Sørlandet

Elsker å synge og spille.

NETT-TV: Gleder seg til å synge for sørlendinger.

Djupvik bor i Oslo, men har tidligere studert musikk på Universitetet i Agder og bodde i Kristiansand. Han innrømmer at han gjerne flytter tilbake til Sørlandet om anledningen skulle by seg.

– Jeg er skapsørlending, og har bodd her i fem år. Jeg lengter faktisk tilbake, sier Djupvik.

Lever drømmen sin

Til vanlig er han solist i bandet Soultrain, som skal delta i Sørlandske Sommernetter, i tillegg synger han på egen hånd og sammen med andre.

– Jeg har et personlig forhold til publikum her sør, selv om jeg ikke kommer herfra, sier han.

Alene, med kassegitar, fremførte han låten «Unchained Melody» i radiostudio torsdag ettermiddag. Resultatet kan du se og høre øverst i saken.

Sangen ble skrevet av Alex North (musikk) og Hy Zaret (tekst), og den ble gitt ut første gang i 1955 som filmmusikk og kjenningsmelodi til filmen «Unchained».

– Hele livet har jeg følt at jeg skal drive med musikk. Nå lever jeg den drømmen, og det er helt fantastisk. Det er variert og gir alltid nye impulser. Nye folk, nye konsertsteder, nye hoteller er fortsatt spennende, sier Djupvik.