Ledige båtplasser på Sørlandet

Etter mange år med lange ventelister kan Arendal tilby 40 ledige båtplasser foran denne båtsesongen. Også i Kristiansand og Mandal er det ledige plasser i båthavnene.

Båthavn i Kristiansand

I Kristiansand er det flest ledige båtplasser.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Rune Hvass

Havnesjef i Arendal, Rune Hvass, lover bort båtplasser på dagen.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Havnesjef Rune Hvass i Arendal sier han er fornøyd med å kunne tilby så mange ledige båtplasser. For 7 år siden sto 1.000 personer på venteliste.

Kan få båtplass på dagen

Fra 2007 til 2009 ga bystyret oss et pålegg om å sørge for at folk fikk båtplass. Den gang var det 1.000 mennesker på venteliste. De siste årene har vi bygget ut så mye at man nå kan få båtplass på dagen, sier Hvass.

Havnesjefen mener godt tilbud av båtplasser er viktig for båtmarkedet.

– Det er viktig for båteiere. Er du på utkikk etter båt, så vil du slå til når du kan gjøre et godt kjøp. Hvis du ikke tørr å gjøre dette fordi du ikke har båtplass, så hemmer dette båtmarkedet, sier Hvass.

Ventelister i Grimstad

Mens Arendal kan tilby båtplass på dagen er det 300 på venteliste i Grimstad. Det opplyser Inger Skorstad som er fagansvarlig for havn.

I Mandal er det nå 160 ledige båtplasser, opplyser Petter Tilesen i Mandal havn. Han tror årsaken er at det er blitt færre som søker båtplass.

Flest ledige båtplasser kan Kristiansand tilby, hele 350 foran denne sesongen. Daglig leder, Per Kristian Nygård, ved Båthavnkontoret mener det er noen flere enn i fjor.

– Vi har en del ledige plasser på denne tiden av året og en del flere plasser i år. Det har sammenheng med at vi har en helt ny havn i byen som står ferdig om kort tid.

Regner dere med å få leid ut alle disse?

– Nei, men vi håper å kunne være nede på 3–5 prosent ledighet. Vi har også en del dårlige båtplasser, såkalte vaierplasser, som ikke er så populære, sier Nygård.