Lettet etter at leder ved asylmottak trakk anke i overgrepssak

De fornærmede er lettet etter at en asylmottaksleder trakk anken sin i en overgrepssak. Dommen på ni måneders fengsel blir dermed stående.

Agder lagmannsrett og Kristiansand tingrett

Ankesaken skulle ha startet i Agder lagmannsrett mandag formiddag. Ifølge advokat Knut Henning Larsen bestemte mannen seg i helga for å trekke anken.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK

Ifølge Fædrelandsvennen fastholder mannen sin uskyld, men sier at han av helsemessige årsaker ikke orket å møte i Agder lagmannsrett, der ankesaken skulle ha startet mandag.

– Et alternativ kunne vært å innhente sykemelding og be om utsettelse, men etter to og et halvt år med et nærmest umenneskelig press, så orket han ikke dette, opplyser mannens forsvarer, advokat Knut Henning Larsen, til avisa.

Knut Henning Larsen

– Et alternativ kunne vært å innhente sykemelding og be om utsettelse, men etter to og et halvt år med et nærmest umenneskelig press, så orket han ikke dette, skriver Larsen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Dommen som ble avsagt i Lister tingrett i fjor, vil være rettskraftig når statsadvokaten har godkjent at anken er trukket, skriver Lister24.

Mannen var tiltalt for flere seksuelle handlinger mot åtte unge asylbarn i et mottak som han både eier og driver. Han har hele tiden fastholdt at han hadde en kjærlig måte å omgås barna på.

Bistandsadvokat Anne Rita Meberg har vært i kontakt med foreldrene til de fleste av barna. Hun sier både foreldrene og barna er lettet over at anken er trukket.

– Det er gjennomgående lettelse over at de fornærmede har blitt trodd og at de nå kan sette punktum i saken, sier hun til NRK.

– Det er nesten ett år siden saken var i tingretten, hvordan har ventetida vært?

– Det har vært spesielt vanskelig å vente for dem som skulle være vitne i saken. Det har vært usikkerhet og de har gruet seg. Det er en ekstra belastning for alle involverte å vente, sier Meberg.