Larvik var best - igjen

I realiteten var det aldri spenning i kampen mellom Larvik og Vipers. Til slutt endte kampen med 29-25 til serielederen.

Kari Brattset, Vipers Kristiansand

En uvanlig dårlig førsteomgang ble utslagsgivende da Vipers møtte Larvik i Aquarama onsdag kveld.

Starten på kampen var preget av marginer i mot og mye tekniske feil fra hjemmelaget.

Dèt straffer seg mot Norges suverent beste lag på damesiden.

Halvveis ut i første omgang var stillingen 9-5 til Larvik. Det forteller mye om det ikke stemte fremover for Vipers i innledningen på kampen.

Klasseforskjellen ble mer og mer synlig utover i omgangen.

Kom aldri inn i kampen

I siste halvdel av første omgang scoret Vipers Kristiansand tre mål, mens Vipers-keeperne måtte plukke seks baller ut av nettet.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 15-8.

Kari Brattset mot Marit Malm Frafjord - Vipers Kristiansand-Larvik

Kari Brattset i en av mange dueller mot Marit Malm Frafjord.

Etter den begredelige innsatsen i første omang så Vipers-trener Kenneth Gabrielsen seg nødt til å bruke to time-outer allerede før pause.

Flere lyspunkt etter pause

Med et vanskelig utgangspunkt for andre omgang handler det meste om å begrense nederlaget etter pause.

Sakura Hauge, Vipers Kristiansand

Sakura Hauge sto en god kamp i buret for Vipers Kristiansand.

Etter pause var det også mer positive takter av hjemmelaget. Med ti minutter igjen av andre omgang hadde begge lag scoret tolv mål hver.

De siste ti minuttene var hjemmelaget best i målprotokollen. Dermed vant lagene en omgang hver.

Noe nærmere enn en avstand på fire mål ble det aldri, selv etter heltemodig innsats i andre omgang. Dermed var Larvik aldri ordentlig truet av Kristiansand-laget.

Kampen endte til slutt.29-25 til Larvik. Dermed skiller det fire poeng mellom de to lagene.

Intervju med Vipers-trener Kenneth Gabrielsen etter tapet mot Larvik.

Se intervju med Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Fornøyd med prestasjonen

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen så mye positivt fra laget sitt i kveld, og det var også der fokuset lå etter kampen.

– Fokuset vårt var å bedre prestasjonen fra forrige uke. Det klarer vi. Vi scorer 17 mål i andre omgang mot Larvik, det tror jeg ikke at jeg har trent noen lag som har gjort før.

Når det gjelder hvor fokuset skal ligge resten av sesongen, er ikke Gabrielsen i tvil.

– Kampen om gullet er over. Vårt fokus blir å utvikle laget, vinne kamper, og kjempe om medalje. Nå kommer Halden hit allerede på søndag. Den kampen skal vi vinne, forsikrer den tidligere Glassverket-treneren.

– Tekniske feil er forskjellen

Marta Tomac peker på de tekniske feilene som den store forskjellen mellom lagene.

– Vi må luke bort de feilene. Mot et så godt lag som Larvik blir vi straffet knallhardt når vi gjør så mye feil. I andre omgang scorer vi 17 mål, og luker bort mye feil.

Norges landslagsspiller vil ikke snakke om medalje ennå, selv om det bare skiller fire poeng opp til Larvik.

– Sesongen er ikke halvspilt ennå. Vi må jobbe knallhardt i hver kamp for å få to poeng, avslutter Tomac.

Intervju med Gro Hammerseng-Edin etter seieren mot Vipers Kristiansand i Aquarama.

Se intervju med Larvik-spiller Gro Hammerseng-Edin.