NRK Meny
Normal

Låner bort hytta: – Barn må få ferie

Rune Osmundsen har kastet seg på facebooktrenden og låner bort hytta i Froland gratis til barnefamilier.

Etter en Facebookaksjon er det nå flere hytteierer på Sørlandet som låner bort fritidsboligen til fattige barnefamilier. Rune Osmundsen i Froland er en av dem.

Rune Osmundsen eier en hytte i Froland. Da han og familien var i det greske ferieparadiset Rhodos fant han ut han ville gjøre noe. Han la ut en melding på Facebook om at hytta var ledig for to barnefamilier. Og med fullt kjøleskap.

– Nå har jeg klargjort hytta til en familie som skal komme her og kose seg i en uke i Froland. Her er det et flott innlandsvann med muligheter for fiske og båtkjøring, forteller Osmundsen ivrig.

Firehjuling til låns på hytta

Hytteeier Rune Osmundsen sier familiene kan også låne firehjulingen som er på hytta.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Les også: Låner bort hytta

70 henvendelser

Osmundsen forklarer at han fikk over 70 henvendelser fra barnefamilier som ikke hadde så god råd, men som ville gi barna sine en ferie. Først hadde han bare tenkt å låne ut hytta i en uke, men med så stor etterspørsel så ble det to familier.

– Min familie stiller med sommergave til barna som kommer på besøk, forteller Osmundsen.

Han har blant tatt kontakt med Rema 1000 som velvillig fylte opp kjøleskapet og han fikk gavekort fra Frolandia bade- og idrettsanlegg.

Gratis gave til familien

Familien kan vente seg gaver når de kommer til hytta.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Vil gi barna en mulighet

– Jeg synes det er fint å kunne hjelpe. Selv satt vi i Hellas da jeg la ut melding på Facebook. Jeg synes det er stor kontrast å kose seg der, mens andre ikke har mulighet til å gi barna en sommerferie, mener hytteeieren i Froland.

Og det står også klar en ATV som familiene kan bruke på hytta.

Han har nå blitt kontaktet av arendalsmann som vil låne bort hytta i Tromøysund.