– Har alltid vært litt skeptisk til Norge

ØIF Arendal styrker laget med høyrebacken Marcus Dahlin, som spiller på det svenske landslaget. Han innrømmer imidlertid at han alltid har vært litt skeptisk til Norge.

Created by InfoDispatcher

– For å være ærlig har jeg alltid vært litt skeptisk til Norge. Da jeg bodde i Sverige føltes det som om det ville være et steg i feil retning. Slik er det ikke lenger. Den Norske ligaen har blitt bedre, sier Dahlin.

Svensken er 32 år og kommer nå fra den danske klubben Ringsted. Tidligere har han spilt Champions League, da han spilte i Alingsås hjemme i Sverige.

– Trenger en god trener

At Marinko Kurtovic nylig har overtatt treneransvaret i klubben var en viktig faktor for at svensken valgte Arendal.

– Jeg trenger en god trener i min karriere nå. Det får jeg her, så da var det ingen tvil. Det skal bli interessant å jobbe med ham, sier Dahlin.

Han ser dessuten på ØIF Arendal som en klubb med vilje og ambisjoner.

– Det er en klubb med ambisjoner og laget har en god «fighter-innstilling». Det er et lag på vei opp, og jeg gleder meg til å bli en del av det, sier Dahlin.

– Hva er dine kvaliteter?

– Jeg har et godt skudd først og fremst. Samtidig har jeg god spillforståelse til å kunne ta de rette beslutningene, sier Dahlin.

– Forsterkningen vi trengte

ØIF Arendal mener de i Dahlin har fått en forsterkning de har ønsket lenge.

– Han er en klar forsterkning for oss på en posisjon hvor vi hadde behov for det. Høyrebacken er en nøkkelposisjon på laget hvor vi har manglet et klart førstevalg de siste årene, sier sportssjef Per Carsten Michelsen.

– Han er en kvalitetsspiller vi kommer til å se mye til, sier han.