Lagret mengder med tyvegods ved tiggerbrakka

Tre rumenske menn er siktet for tyveri av store mengder gods som ble beslaglagt like ved den såkalte tiggerbrakka på KMV-tomta i Kristiansand.

Politiet har funnet store mengder tyvegods i et bomberom ved ferjekaia i Kristiansand. Tre rumenske statsborgere mellom 18 og 38 år er mistenkt for å stå bak tyveriene.

SE VIDEO: En mengde verktøy er blant tyvegodset politiet fant i et bomberom på KMV-tomta i Kristiansand tirsdag. Nå er tyvegodset plassert i en av politiets garasjer.

Tiggerbrakka i Kristiansand

I tilfluktsrommet ved KMV-tomta i Kristiansand ble det oppdaget store mengder tyvegods.

Foto: Frans Kjetså / NRK
Bomberom på KMV-tomta

Bak denne jerndøra fant politiet store mengder tyvegods.

Foto: Frans Kjetså / NRK

Pågripelsen skjedde etter at eieren av et tilfluktsrom like ved oppdaget at store mengder tyvegods var lagret i bomberommet, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til NRK.

– Rumenerne dukket opp mens politiet sikret tyvegodset, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Kjell Erik Eriksen.

Store mengder tyvegods

Politiet har funnet store mengder verktøy, gressklippere og annet utstyr som trolig er stjålet både fra bedrifter og privatpersoner.

– Det kan synes som om rumenerne har sett sitt snitt til å benytte et lager som stort sett har stått låst og ubrukt, sier Eriksen.

Låsen brutt opp

Det var klokken 12.05 i går at politiet fikk telefon fra eieren av tilfluktsrommet som da hadde oppdaget at låsen var brutt opp. Inne i lokalet stod det lagret mengder av gods.

Politiet rykket umiddelbart ut til stedet.

– Rundt klokken 14.10 kom det kjørende en bil med tre rumenere. To av disse er kjent av politiet fra før. Da mennene ble kontrollert, fant vi tyvegods i bilen samt en del kontanter. Vi mistenker at disse har noe med dette bomberommet og tyvegodset som var lagt inn der, sier Eriksen.

Den ene mannen er ifølge Eriksen under 20 år, mens de to andre er i 30-årene.

Mennene er nå siktet for tyveri, men siktelsen kan bli utvidet til grovt tyveri.