NRK Meny
Normal

Lagret fire kilo hasj i vedovnen

En 33 år gammel mann fra Øst-Europa er dømt til fengsel etter at politiet fant fire kilo hasj gjemt i en vedovn i et hus i Søgne.

Hasjbeslag

En 33 år gammel mann fra Øst-Europa er dømt etter at fire kilo hasj ble funnet i en vedovn.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Hasjen var dekket med avispapir, pakket inn i cellofan og lå gjemt inne i vedovnen da politiet fant narko-partiet i et hus i Søgne i november 2013.

Tolk for hasjkjøperen

Mannen har erkjent forholdene han var tiltalt for. Han ble også dømt for oppbevaring av over femti gram hasj som lå under senga. 33-åringen har forklart at han satte en nordmann i kontakt i forbindelse med en litauer. Tiltalte var med på to møter der nordmannen traff en mann fra Litauen og 33-åringen var tolk.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett går det fram at 33-åringen skulle være bindeledd mellom kjøper og selger.

Båret i ryggsekk

Det store hasjpartiet ble båret i ryggsekk av nordmannen som da spurte 33-åringen om han kunne oppbevare partiet fordi 33-åringen ikke hadde straffesaker registret på seg i Norge.

33-åringen forklarte i retten at han trodde det var stoff, muligens hasj han fikk overlevert.

Trafikkontroll

Det var en trafikkontroll som førte til opprullingen av saken i november 2013. Da ble en bil stoppet på Lund i Kristiansand. Politiet fant da 900 gram i bilen. Resten ble funnet i boligen i Søgne.

– Beslaget, kombinert med andre opplysninger, ledet politiet til en ny adresse i Søgne. På adressen påtraff politiet fem personer. Det ble gjennomført ransaking på stedet. Totalt ble det funnet 4,7 kilo hasj, opplyste etterforskningsleder Hans Jørgen Beckmann til NRK i 2013.

Laboratorium fikk kritikk

Retten mener det er straffeskjerpende med store mengder hasj og at det innebærer stor spredningsfare. Kristiansand tingrett mener også at 33-åringen har fungert som mellomledd og hatt en aktiv rolle.

I dommen går det fram at det tok for lang tid å etterforske saken. Blant annet mener tingretten det er svært kritikkverdig at undersøkelsen av hasjen i laboratoriet tok ti måneder. Derfor ble deler av straffen betinget.

33-åringen ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Fire måneder ble gjort betinget.