Laget plate med «godstoglyder» i hodet

Han sleit med tinnitus og måtte ta en pause fra musikken, men nektet å gi opp. Etter tre års arbeid i studio er Tor Hansen fra Vennesla klar med soloplate.

Han sleit med tinnitus og måtte ta en pause fra musikken, men nektet å gi opp. Etter tre års arbeid i studio er Tor Hansen fra Vennesla klar med soloplate.

Vi er midt på 1990-tallet og Tor Hansen har flyttet til Oslo fra Vennesla for å ta musikerutdanning med gitar som hovedinstrument. Fra før av er han utdannet snekker, og nå blir det travle tider i hovedstaden.

– Jeg bygde en del lydstudioer i Oslo og ble kjent med mange musikere, forteller Tor Hansen, som også dannet bandet Nesnah.

– Vi hadde mye moro med musikken og ga ut et par singler som fikk mye radiospilling, sier han.

Fikk problemer

Men så gikk musikeren fra Sørlandet på det han selv kaller «en smell».

– En morgen våknet jeg med tinnitus. Det var veldig skummelt, nesten som å ha et godstog i hodet, forklarer Tor Hansen.

Han er oppvokst ved siden av Vennesla togstasjon og nattoget som kjører forbi høres akkurat slik ut, mener han.

– Det ble en nedtur for meg akkurat da, innrømmer Tor.

Øresusen og lydene plager ham fremdeles, men han har ikke lyst til å gi opp musikken. For tre år siden rigget han seg til i eget studio, fant folk å samarbeide med og satte i gang med å spille inn sangene han hadde hatt liggende til soloplata si.

Musikeren ble morgenfugl

Men det å kombinere familieliv, snekkeryrket og plateinnspilling bød på utfordringer for venndølen. Løsningen ble å være morgenfugl.

– Jeg fant ut at fra klokka fire til sju om morgenen var den beste tiden å jobbe i studio på, forteller Tor Hansen. Så var han klar til familiens morgenrutiner før han tok fatt på arbeidsdagen som snekker.

Voksenplate

Plata inneholder hans egne tekster og melodier og han synger og spiller det meste selv. – Målet var å ha albumet ferdig før jeg ble femti og jeg rakk det akkurat, smiler Hansen, som har kalt plata «Tor Hansen 2017».

Han sier det har blitt ei voksenplate med tekster til ettertanke.

– Det er mye forskjellig musikk på plata og jeg liker variasjonen, smiler Tor Hansen.

Anmelder Øyvind Nyvoll gir poeng.

Anmelder Øyvind Nyvoll.

Har noe å fortelle

Anmelder Øyvind Nyvoll mener Tor Hansen lager «nedpå-pop» som klinger fint.

– Hansens veldig tilbakelente sang og en slags vibrato gitareffekt er gjennomgående i stort sett hele produksjonen, hevder Nyvoll.

– Jeg skulle ønske han varierte mer med uttrykket og virkemidlene. Han lager fine låter og har noe fortelle gjennom tekstene sine, konkluderer Øyvind Nyvoll.

POENGSUM: 7 av 10.