NRK Meny
Normal

Laget plate i fjøset

Spilleglede i fjøset har resultert i debutalbum for de sju musikkvennene i The 2nd Hand Band. Nå gleder gjengen fra Lyngdal og Farsund seg til å få musikken ut til folket.

The 2nd hand band

Daniel Collett, Tommy Loennechen og Hanne Skoland er tre av de sju musikerne i The 2nd Hand Band.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Musikalsk beskriver The 2nd Hand Band seg som et folk-rock-band, men understreker at de har et mangfold av inspirasjonskilder og forbilder i musikken. – Selv har jeg med meg irsk folkemusikk fra oppveksten som en viktig inspirasjon, forteller Tommy Loennechen.

Det er sju år siden The 2nd Hand Band så dagens lys. Og siden de ga ut sin første EP i 2011, har målet vært å gi ut et fullt album. Denne gangen ville de sørge for innspillingen selv.

Studio i fjøset

– Vi bygde om fjøset hjemme hos oss, rigget oss til med fele, banjo, trekkspill og alt som hører til og lagde eget studio, forteller Daniel Collett.

– Vi er flere som har laget sanger denne gangen og vi er flere vokalister, så vi er nok mer varierte nå enn vi var på EP-en, sier Collett, som har The Beatles og The Band som viktige forbilder.

– Det var da jeg fikk trekkspill til jul at jeg ble med på laget, smiler Hanne Skoland.

– Og siden min søster spiller fele passet hun også godt inn i den folk-rock-lyden vi ville ha, konkluderer Hanne, som beskriver gruppa som en god vennegjeng.

– Sangene blir formet etter instrumentene vi spiller og preger musikkstilen vår, sier Tommy, men skyter inn at de har lagt vekt på å få til 70-tallslyd på innspillingen og derfor har valgt å gi ut albumet på vinyl.

The 2nd hand band
Foto: Janne Aateigen / NRK

Spilleglede

Tekstene er på engelsk, og selv om det de skriver om er personlig er målet å formidle noe andre kan kjenne seg igjen i.

Tredje mars skal de på scenen på Hos Naboen i Kristiansand.

– Det blir trangt på scenen når sju musikere med diverse instrumenter er i sving, men også veldig moro, lover de tre, som håper deres spilleglede vil smitte over på publikum.

I ettermiddag kan du møte The 2nd Hand Band på SørlandsScenen i Sørlandssendinga på P1, og torsdag skal plata plasseres på anmelderskalaen fra en til ti i ukas Musikksnakk.