Hopp til innhold

Laget årets avistegning

Morten Mørland har igjen stukket av med en prestisjepris.

"Cartoon of the year 2009" Morten Mørland

CARTOON OF THE YEAR: Morten Mørland er svært glad for prisen, spesielt fordi han likte denne tegninga spesielt godt selv. Tegninga er fra Gordon Browns første besøk til USA, der håpet var at noe av Obamas popularitet skulle smitte over på Brown.

Foto: Tegning: Morten Mørland

Karikaturtegneren Morten Mørland fra Arendal har fått prisen for årets avistegning, «Cartoon of the year», Storbritania, skriver Agderposten.

Det er andre gang Mørland vinner denne prisen. Første gang var i 2005. Prisen fikk han for sin tegning av Gordon Browns første besøk til USA, som sto på trykk i den engelske avisa The Times.

– Denne prisen er spesiell fordi den er stemt på av en rekke tegnere. Dessuten betyr prisen mye for meg personlig, fordi jeg selv likte denne tegninga veldig godt, sier Mørland til NRK.

Mørland har vunnet flere priser for sine avistegninger og seinest forrige måned ble han kåret til årets politiske tegner i Storbritannia .

Masse jobb før jul

Morten Mørland

Morten Mørland har mottat flere priser for sine tegninger.

Foto: NRK / NRK

I disse dager jobber arendalitten på spreng for å få ferdig juletegningene til Englands store magasiner og aviser, så han har knapt tid til å snakke med NRK.

– Bare i dag har jeg tre deadline, så det er litt svett her. Det har blitt jobbing både dag og natt her de siste dagene. Men når man er frilanser vil man heller ha det sånn, enn at man ikke har noe å gjøre, ler Mørland.

Tegninga som kom på andreplass i konkurransen var også ei tegning i The Times. Det førte til at avisa kjørte et stort oppslag på tegningene, noe som ga Mørland god reklame.

– Derfor betyr prisen også litt for meg. Det er alltid gunstig at arbeidsgiveren din får en bekreftelse på at det du leverer er greit, sier Mørland.

Her finner du flere av Mørlands tegninger: morlandcartoon.co.uk