Lagde bølger på sjøen - ble slått ned

En 37 år gammel båtfører i Arendal slo ned en annen båtfører på grunn av bølger på sjøen. 37-åringen ble dømt til fengselsstraff.

Tromøysund

Tromøysund i Arendal. ( Arkiv)

Foto: Espen Bierud / NRK

I juli i fjor sommer fikk båten til 37-åringen motorstopp i Tromøysund. Bak 37-åringen kom en annen båt kjørende og båtføreren spirte og hørte om tiltalte trengte hjelp.

Begge mennene har ulik forklaring på hva som skjedde, men er enige i at det ble en amper stemning mellom dem i båtene i den sørlandske skjærgården.

«Rett i dørken»

Det endte med at 37-åringen avslo å bli slept eller få hjelp fra den andre båten. Men båtføreren som tilbydde hjelp dro inn til Pollen i sentrum av Arendal og fortøyde båten. Mens han var i båten kom 37-åringen løpende og slo fornærmede slik at han gikk «rett i dørken», som Aust-Agder tingrett beskriver hendelsen.

Tiltalte ble dratt i land av en annen person, mens fornærmede forsøkte å stanse blødningen over øyet. Mannen måtte sy fire sting og fikk etterlatt et synlig arr over øyet.

37-åringen forklarte at han ikke husket noe av episoden i Pollen. Men han fortalte i retten at han ba den fornærmede båtføreren om å ringe etter hjelp da de lå i Tromøysund. Men det hørte ikke den fornærmede båtføreren som oppfattet at han ble kjeftet på.

Bølger

Fornærmede i saken opplyste i retten at han kunne ha lagd bølger da han dro fra 37-åringens båt i Tromøysund. Retten kan derfor ikke utelukke at tiltalte har blitt provosert over bølgene, slik at voldshendelsen ikke kan sies å ha framstått som helt uprovosert.

37-åringen ble dømt til fengsel i 120 dager for volden. Aktor la ned påstand om fem måneders fengsel.