Kveite i skiver
Foto: Kjell Pedersen / NRKKveite er den mest eksklusive fisken ifølge fiskehandler Madic på fiskebrygga i Kristiansand. Han anbefaler en spennende rett;
Kveitefilet Tricollori
(til 4 personer)
I kg kveitefilet m/skinn
1 pose spinat
100 gram ajvar (en type dip)
pinjekjerner
olje til steking
salt/pepper
innkokt balsamicoedikk
Skjaær kveitestykkene i 4 like deler. La skinnet sitte på , men skrap det godt.
Krydre med salt og pepper
Ha smør eller olje i en panne og brun fiskestykkene på begge sider. Legg fiskestykkene på et fat og smør et tynt lag med ajvar på kjøttsiden.
Stek fisken i ovnen i ca. 7-8 minutter på 180 grader.
Forvell spinaten i kokende vann tilsatt litt salt. Sil godt av.
Ta panna som kveita ble brunet i - ha oppi spinaten, tilsett litt pinjekjerner, og rør forsiktig om. Smak til med salt, pepper og hvitløk.
Legg spinaten på varm tallerken med kveitefileten oppå. Påfør litt innkokt balsamicoeddik på tallerkenen.