Lag fiske-delikatesse

Vladimir Madic gir oss oppskriften på en spennende fiskerett.

Bladimir Vardiz

Vladimir Madic

Foto: Kjell Pedersen / NRK
Kveite i skiver

Kveite i skiver

Foto: Kjell Pedersen / NRK

Kveite er den mest eksklusive fisken ifølge fiskehandler Madic på fiskebrygga i Kristiansand. Han anbefaler en spennende rett;

Kveitefilet Tricollori

(til 4 personer)

I kg kveitefilet m/skinn

1 pose spinat

100 gram ajvar (en type dip)

pinjekjerner

olje til steking

salt/pepper

innkokt balsamicoedikk

Skjaær kveitestykkene i 4 like deler. La skinnet sitte på , men skrap det godt.

Krydre med salt og pepper

Ha smør eller olje i en panne og brun fiskestykkene på begge sider. Legg fiskestykkene på et fat og smør et tynt lag med ajvar på kjøttsiden.

Stek fisken i ovnen i ca. 7-8 minutter på 180 grader.

Forvell spinaten i kokende vann tilsatt litt salt. Sil godt av.

Ta panna som kveita ble brunet i - ha oppi spinaten, tilsett litt pinjekjerner, og rør forsiktig om. Smak til med salt, pepper og hvitløk.

Legg spinaten på varm tallerken med kveitefileten oppå. Påfør litt innkokt balsamicoeddik på tallerkenen.