NRK Meny
Normal

Mann siktet for voldtekt

En mann med utenlandsk statsborgerskap er pågrepet og siktet for voldtekt av en norsk kvinne i 30-årene natt til søndag i Kristiansand.

Ingrid Thorsen

Politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Kvinnen løp fra leiligheten og oppsøkte politiet.

Mannen i 20-årene er fremstilt for varetektsfengsling fordi politiet frykter at han skal begå nye seksualforbrytelser, det skriver Fædrelandsvennen.

Les også:

Stakk fra leilighet

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag, og kvinnen kom seg ut av leiligheten tidlig søndag morgen og tok kontakt med politiet for å fortelle at hun var blitt voldtatt.

Kvinnen har avgitt forklaring og er blitt undersøkt på voldtektsmottaket.

– Hun kom til politiet direkte fra stedet der denne voldtekten skal ha skjedd, og hun var preget av å ha vært utsatt for en voldsom hendelse, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Det er ingen relasjoner mellom kvinnen og siktede, men begge har adresse i Kristiansand.

Les også:

Frykter at det skjer igjen

Politiet pågrep mannen i leiligheten på søndag formiddag, og han nekter straffskyld.

– Politiet ba om varetekt i fire uker med brev og besøksforbud, fordi vi mener at det er fare for at han vil unndra seg straffeforfølgelse dersom han ikke blir fengslet, det sier Thorsen.

Med bakgrunn i hva mannen er siktet for, frykter politiet gjentakelsesfare.

– Han har ikke lovlig opphold i Norge eller annen tilknytning til landet, og vi mener det er fare for at han vil begå nye seksualforbrytelser og også forspille bevis og påvirke forklaringer dersom han ikke ble fengslet, avslutter Thorsen.