NRK Meny
Normal

Kvinne siktet for brannstiftelse

Ei kvinne ble i natt pågrepet i Grimstad siktet for brannstiftelse etter brann i et leilighetsbygg med fire leiligheter.

Husbrann Grimstad

Det brant ifølge brannsjefen godt i leiligheten og alt av plastikk har smeltet. Politiet har sperret av leiligheten.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Politiet fikk melding om husbrann i Grimstad noen få minutter over klokka 03.00 natt til mandag og alle nødetatene rykket ut. Brannvesenet kom raskt til stedet og fikk slått ned branntilløpet i en leilighet.

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt sier brannen er påsatt og at politiet har siktet ei kvinne i saken.

– Vi gjorde noen undersøkelser på stedet og ei kvinne ble pågrepet. Vi gjorde funn som vi mener gir grunnlag for å mistenke henne for å ha kunnet sette fyr inne i en av leilighetene.

Kvinna er siktet for brannstiftelse og sitter nå i arresten. Hun skal trolig avhøres i løpet av dagen.

Kleivane vil ikke si noe om hvilke funn som gjør at politiet mistenker kvinna for å være den som har tent på leiligheten.

– Brant godt

Eirik Evensen

Vakthavende brannsjef Eirik Evensen skryter av de to beboerne i andre etasje av brakkebygget.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Det er totalt fire leiligheter i bygget, som er et kommunalt brakkebygg. Det bor folk i de to leiligheten i andre etasje.

Leiligheten som brant ligger i første etasje og brannen startet ifølge brannsjef Eirik Evensen i ei seng.

– Det brant godt. Madrassen i senga var borte og alt av plastikk hadde smeltet. Det ble varmt for de som bodde i andre etasje, sier Evensen.

Berømmer beboerne

Han sier bygget heldigvis var ganske nytt og bedre rustet mot brann enn det som er kravet. Leilighetene hadde sammenkoblet brannvarsling.

– Det var kritisk for de som bodde i andre etasje. Jeg vil berømme dem, for de gjorde en god jobb. De varslet brannvesenet og hjalp også til med å rulle ut slanger, sier Evensen.

Ingen av dem ble skadet som følge av røykutviklinga.

Husbrann
Foto: Odd Rømteland / NRK