Kvinne knivstukket i Kristiansand – to pågrepet

En kvinne er funnet knivstukket i romleiren under Vesterveibroa i Kristiansand. Tilstanden er ikke kjent, men kvinnen var ved bevissthet da hun ble kjørt til sykehus.

Politi ved bru etter knivstikking i Kristiansand

En kvinne er knivstukket under en bru i Kristiansand onsdag kveld.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

To menn ble pågrepet av politiet i nærheten av romleieren i etterkant av hendelsen. De to er siktet og brakt til Kristiansand politistasjon for avhør.

– Da politiet kom fram til stedet, fant vi en kvinne som var knivstukket inne i en provisorisk hytte, forteller innsatsleder Hans Waage til NRK.

Romleir Kristiansand

Romleiren under Vesterveibroa i Kristiansand er sperret av og vil bli undersøkt av krimteknikere i løpet av natta.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Stedet kvinnen ble funnet ligger under Vesterveibroa i Kristiansand, ikke langt unna ferjeterminalen hvor danskebåten legger til kai.

Ved bevissthet

De to mistenkte er av utenlandsk opprinnelse. Begge skal være over 18 år.

Politiet kan foreløpig ikke si om personene har en relasjon til den skadde kvinnen. De to mennene ble pågrepet i nærheten av romleiren, opplyser Waage.

– Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men kvinnen var ved bevissthet da hun ble funnet, opplyser han.

Laster Twitter-innhold

Det er foreløpig uklart hvor mange som var til stede da knivstikkingen skjedde. De to mennene som er pågrepet, har status som siktet i saken, men politiet vet foreløpig ikke om det har vært én eller flere gjerningspersoner.

– Det skal ha vært vitner til hendelsen, opplyser Waage.

Stedet hvor kvinnen ble funnet er sperret av med politibånd og det er satt opp vakthold på stedet. Ifølge Waage skal romleiren undersøkes av krimteknikere i løpet av natta.

Politiførstebetjent Hans Waage er skadestedsleder fra Agder politidistrikt

Vitne varslet politiet

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokken 22.12 onsdag kveld. Det var et vitne som oppholdt seg på rutebilstasjonen i sentrum av Kristiansand som ringte politiet og varslet om hendelsen.

Den skadde kvinnen ble stabilisert på stedet av helsepersonell før hun ble brakt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Vitner til hendelsen vil bli avhørt i løpet av natta, opplyser politiet.

Kan ha funnet våpenet

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, opplyser at politiet har funnet en gjenstand i romleiren som kan ha blitt brukt til å skade kvinnen.

– Politiet har sikret en gjenstand på stedet, men det er for tidlig å si om dette er kniven som er blitt brukt. Det har jeg ikke full oversikt over ennå, sier Kleivane.

Operasjonslederen sier den første meldingen inn til politiet gikk ut på at det hadde brutt ut slåsskamp på stedet.

– Men da patruljen kom fram, skjønte politifolkene at det var brukt en gjenstand til å skade en person, sier Kleivane.

Romleiren i Kristiansand vesterveienbroa

Kvinnen ble funnet skadet i en provisorisk hytte under Vesterveibroa i Kristiansand.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Romleir i mange år

Romleiren under Vesterveienbroa i Kristiansand har eksistert i mange år. Stedet ligger omkring én kilometer fra Kvadraturen. Antallet som bor under broa variere gjennom året. Mange av dem som bor der, selger varer og tigger penger i sentrum av Kristiansand.

For snart fire år siden ble det vedtatt å etablere et sanitæranlegg like i nærheten av romleiren. Anlegget driftes av ulike frivillige organisasjoner i Kristiansand.

Kristiansand kommune vedtok også for få år siden å gi tiggerne i byen et overnattingstilbud i en nedlagt skolebygning i sentrum av Kristiansand om vinteren, men mange av tiggerne har valgt å bli boende under broa.