20-åring overfalt på Grim

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ei 20 år gammel kvinne ble lørdag morgen overfalt og slått ned på Grim i Kristiansand. Politiet har sikret prøver fra kvinnas klær og leter etter en mørkhudet mann med kort hår.

En ukjent gjerningsmann angrep kvinna like ved hjemmet hennes tidlig lørdag morgen. Men kvinna slo fra seg og klarte å unnslippe mannen. Politiet fikk melding om overfallet klokka 05.22.

Lørdag ettermiddag forklarte kvinna seg nærmere til politiet om hva som skjedde da hun ble angrepet.

– Dette er en prioritert sak. Det er snakk om et grovt overfall og legemsbeskadigelse.

– Hun har blitt slått rett ned og har klare hevelser i ansiktet, men hun har heldigvis klart å ta igjen. Hun har sparket og slått og kommet seg ut i gatelyset. Da rømte mannen vekk fra stedet, sier politioverbetjent ved Kristiansand politistasjon, Hans Gaukstad til NRK.no.

Fulgte venninna til bussen

Kvinna hadde hatt besøk av ei venninne, og overfallet skjedde da hun var på vei hjem etter å ha fulgt venninna til bussen.

– Dette er ei jente som virkelig har tatt forholdsregler med tanke på overfallene som har skjedd i Kristiansand i sommer.

– Hun fulgte venninna si til bussen, så hun skulle slippe å gå alene. Deretter tok hun drosje til nærmeste gatekryss fra hjemmet sitt. Hun ble overfalt og slått ned 20 meter fra inngangsdøra si, sier Gaukstad.

Mørk mann med kort hår

Kriminalteknikere har nå sikret seg prøver fra ytterklærne til kvinna. Disse sendes til analyse, og politiet håper det kan føre til at de får DNA-bevis.

Politiet har også foretatt ei rundspørring på Grim i ettermiddag for å høre om noen kan ha sett noe som kan føre dem til overfallsmannen. Dette har ikke ført til noe gjennombrudd i saken, ifølge Gaukstad.

Kvinna har forklart at overfallsmannen var mørkhudet og høy. Han hadde kort mørkt hår med viker i panna og muligens måne.

– Men alt gikk fort under angrepet, og hun husker ikke hva slags tøy mannen hadde på seg.

– Vi håper prøvene fra klærne hennes kan gi oss noe, men det tar tid å få svar på slike prøver, sier Gaukstad.

Avhengige av tips

Politiet etterlyser nå vitner som kan ha sett noe som kan tenkes å kunne knyttes til overfallet i området Grimsvollen – Artellerivollen på Grim.

– Vi har fått noen tips på telefonen, men er avhengig av hjep fra publikum. Vi ønsker at folk tar kontakt med oss dersom de kjenner til personer i området som kan være aktuelle i forhold til det som har skjedd, eller dersom noen har sett noe.