NRK Meny
Normal

Samles for å tenne lys

Kvinnen som er siktet for å ha drept sin far og skadet sin mor med kniv i Grimstad onsdag kveld, erkjenner straffskyld. Torsdag kveld har mange i nabolaget søkt til kirken for å tenne lys.

Folk tenner lys i Østerhus arbeidskirke

Østerhus arbeidskirke har åpen kirke torsdag kveld etter drapet i nabolaget onsdag. Medlem av menighetsrådet, Marina Bjerkeng Nielsen, sier alle i nabolaget er berørte av det som har skjedd.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Siktede har vært i politiavhør. Hun har forklart seg til politiet og er villig til å delta i nye avhør. Hun har erkjent straffskyld og har forklart seg om årsaken til det som har skjedd.

Det sier kvinnens forsvarer, advokat Odd Holck-Steen, til NRK.

– Hva sier hun om årsaken og bakgrunnen for det som har skjedd?

– Nei, det vil jeg ikke gå inn på. Etterforskningen får gå sin gang nå. Hun har forklart seg til politiet om hva som er årsaken og det vil senere komme frem hva dette er, sier han.

Fengslingsmøte fredag

Drap kvinne

Politiet har nå avsluttet åstedsundersøkelsene ved huset der ekteparet ble knivstukket. Kniven som angivelig ble brukt, ble funnet i en hekk like ved boligen.

Foto: Aud Kathrine Danielsen / NRK

Den 35 år gamle kvinnen ble onsdag kveld pågrepet etter at faren (76) ble funnet drept i sitt eget hjem og moren (75) ble funnet skadet etter å ha ringt politiet fra en nabo.

Politiet opplyser at moren er operert på Sørlandet sykehus Arendal og er utenfor livsfare.

Torsdag ble den 35 år gamle datteren avhørt av politiet.

– Hun har sittet noen timer i politiavhør i dag. Hun er villig til å samarbeide og hun forklarer seg til politiet, sier Holck-Steen, til NRK.

Kvinnen blir fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand fredag.

– Politiet vil etterforske saken videre på vanlig måte og bringe saken inn for retten når etterforskningen er ferdig. Og det blir fengslingsmøte fredag, avslutter han.

Naboer avhørt

Vitner som var i nabohuset har blitt avhørt i dag, opplyser politiet til NTB.

Meldingen om husbråk i boligområdet på Østerhus i Grimstad kom til politiet rundt klokka 19 onsdag kveld.

Politiet rykket ut og fant den 76 år gamle mannen drept og kona alvorlig skadet.

Kniven, som trolig ble brukt som drapsvåpen, ble funnet i en hekk og ifølge politiet har den siktede kvinnen fortalt at den ble kjøpt samme dag.

Den foreløpige siktelsen mot 35-åringen lyder på forsettlig drap og drapsforsøk, men politiet opplyser at siktelsen er foreløpig.

Åpen kirke

Østerhus arbeidskirke er åpen

Østerhus arbeidskirke holder åpent slik at folk kan samles i sorgen etter drapet i nabolaget.

Foto: Miriam Grov / NRK

Østerhus arbeidskirke som ligger i den dreptes nærmiljø holder torsdag kveld åpent for dem som måtte ønske å søke til kirken.

– Vi holder åpent i kveld dersom noen skulle ønske å komme, tenne lys og kanskje synes det som skjedde i går var tøft. Vi ønsker at kirken skal være et sted folk skal kunne komme med sorg, frykt og de tunge tankene, dersom de skulle ønske det.

Det sier medlem av menighetsrådet, Marina Bjerkeng Nielsen, til NRK.

Hun sier flere fra nabolaget har vært innom og tent lys.

– Alle er berørte og synes at det er dramatisk at dette kunne skje i dette fredelige nabolaget, sier Bjerkeng Nielsen.