Hopp til innhold

Vil skape Sabeltann-trilogi

Allerede ni måneder før Sabeltann-filmen rulles ut på norske kinoer, starter skaperen arbeidet med å skrive på film nummer to.

– Dersom denne blir en suksess blir det tre filmer, sier Formoe til NRK.

Først i september neste år kommer den første filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» på kinoer landet over. Men Terje Formoe ligger ikke på latsiden. De store produksjonene krever at man ligger i forkant.

– Neste film må vi i gang med allerede nå. Jeg må i gang med å skrive historien og få ned alle tankene på papir. Så må historien utvikles. Og det går veldig kort tid før også andre personer skal være med på å foredle det hele, sier Formoe.

(Artikkelen fortsetter under videoklippet.)

Nå skal filmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» spilles inn. Denne uken var det audition til to av de viktigste rollene i filmen. Det var mange spente jenter og gutter som møtte opp og ville prøvespille.

Tidenes dyreste norske familiefilm

Den påkostede filmen som blir tidenes dyreste norske familiefilm med et budsjett på nærmere 50 millioner kroner. Ifølge Formoe er filmen et viktig ledd i å gjøre Kaptein Sabeltann til en internasjonal figur.

– Jeg har hatt to hovedmål. Det ene er å gjøre Kaptein Sabeltann til en norsk barneklassiker. I tillegg opplever jeg at Sabeltann er en internasjonal figur og ikke spesielt nordisk. Han tilhører alle de sju hav. Derfor ønsker jeg å se hvor langt jeg kan nå med ham, sier Formoe.

Den ti år gamle animasjonsserien om «Kongen på de sju hav» ble i sin tid solgt til 20 land, mens en nyere tv-serie som ble lagd i 2010 er nettopp blitt solgt til Slovenia, i tillegg til seks andre land.

– Det er mer å fortelle og grunnlag for nye historier i film nummer to og tre også, sier Formoe.

Milliardbutikk på Sørlandet

Firmaene til Terje Formoe omsatte for omkring 21 millioner i 2013, men foruten skaperen selv så anslås det at sabeltannfiguren har blitt milliardbutikk for hele Sørlandet.

Bare i år solgte Kristiansand Dyrepark nærmere 60.000 billetter til sabeltannshowet, og til neste år er det 25-årsjubileum for «Kongen på de sju hav», sier administrerende direktør, Per Arnstein Aamot.

– Når vi spør gjestene våre hva som er grunnen til at de oppsøker dyreparken, så får vi to svar. Det ene er dyrene og det andre er Kaptein Sabeltann. Og Sabeltann er omtrent like viktig for publikum som dyrene. Det er opplagt at han er ekstremt viktig for oss, sier Aamodt.

Fra filmen 'Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama'

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama blir tidenes dyreste norske familiefilm med et budsjett på nærmere 50 millioner kroner.

Foto: Storm Films AS

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Her stjeler beveren ved 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 04 1,99 kr
Dyrest kl. 17 3,18 kr

Strømkostnader nå

Med strømstøtte

  • Steke pizza 0,8 kr 25 min.
  • Dusje 8,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 1 kr En vask
  • Varmeovn 2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Okt 2022 – okt 2023
    + 8,5 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %