Kuttsjokk i Arendal

4 av 16 skoler er foreslått nedlagt i Arendal på grunn av den økonomiske situasjonen i kommunen.

Nesheim skole, Løddesøl skole, Moltemyr skole, Eydehavn skole (Arendal)

FORESLÅTT NEDLAGT: Rådmannen i Arendal forslår å legge ned Nesheim skole, Løddesøl skole, Moltemyr skole, Eydehavn skole.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Rådmann Harald Danielsen presenterte fredag en sparepakke for Arendal kommune. Pakken vil redusere de årlige utgiftene med 30-40 millioner kroner.

  • Hva mener du? Si din mening nederst i artikkelen!

Det mest overraskende er det store antallet skolenedleggelser. Moltemyr skole med 450 elever har knapt vært framme i nedleggingsdiskusjonene tidligere.

Omkamp om sykehjemsplasser

– Vi ser et potensial i å redusere fra dagens 16 skoler til 12. Ved å gjøre dette, kan vi frigjøre penger som i dag går til bygninger og administrasjon og styrke undervisningen for alle elevene, sier rådmann Harald Danielsen.

Harald Danielsen

KUTT: Rådmann i Arendal, Harald Danielsen foreslår store kutt i kommunen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Rådmann Harald Danielsen vil legge ned disse fire skolene med til sammen 800 elever i Arendal:

  • Nesheim skole (fra 2013)
  • Løddesøl skole (fra 2013)
  • Moltemyr skole (fra 2014)
  • Eydehavn skole ( fra 2014/15)

Skolekuttene vil antakelig gi en årlig innsparing på 20 millioner kroner. Det foreslås også bygge større barnehager til erstatning for de mange små som kommunen har i dag.

– Hvis vi skal drive sånn som nå, blir budsjettene så trange at det går ut kvaliteten på tjenestene. Derfor har vi tatt inn over oss at kvaliteten kan forbedres, sier Danielsen.

Som tidligere omtalt, foreslås det å utsette byggingen av nytt sykehjem på Myra Rådmannen legger også opp til omkamp om seks sykehjemsplasser i Flosta.

– De seks sykehjemsplassene er veldig dyre og vi foreslår derfor å flytte beboerne til andre sykehjem, sier rådmann Harald Danielsen.

Krisemøte Moltemyr skole

KRISEMØTE: Rektor ved Moltemyr skole kalte fredag inn til krisemøte med HMS, tillitsvalgt og verneombud.

Foto: Tom Nicolai Kolstad/NRK

Stadion blir boliger

Et annet, overraskende forslag, er å selge Lunderød stadion til boligbygging. Lunderød er Arendals friidrettsarena og har også fotballbaner.

– Anlegget trenger opprustning, spesielt friidrettsbanen. Når Grimstad nå har løftet standarden på Levermyr stadion, foreslår vi å vurdere nedlegging av Lunderød og selge den til boligbygging, sier rådmannen.

Bystyret i Arendal er sammenkalt til ekstraordinært møte om to uker for å drøfte medisinen som nå foreskrives.

Det er politikerne som har bedt rådmannen fremme forslagene, og formelt skal bystyret drøfte og bestemme hvilke kuttforslag som skal utredes nærmere.

Lunderød stadion, Arendal

BOLIGER: Rådmannen i Arendal foreslår å selge Lunderød stadion til boligbygging.

Foto: Svein Sundsdal/NRK