Hopp til innhold

Kunstner anker

Kunstneren Marco Evaristti, som malte en foss på Hovden rød, har bestemt seg for å anke dommen han fikk i Kristiansand tingrett før jul.

Kunstverk Hovden

Den rødmalte islagte fossen Rotebekken på Hovden i Setesdal for snart to år siden.

Foto: Privat/Lasse Eidskrem

Marco Evaristti ble dømt til å betale 8.500 kroner i bot og saksomkostninger for medvirkning til ulovlig kjøring med snøscooter i forbindelse med fossemalingen.

Den danske kunstneren sier til NRK Sørlandet at dommen mot ham er en maktdemonstrasjon fra norske myndigheter, og at han ønsker å få saken opp til ny vurdering.

Har video

Evarissti mener han har bevis på at han ikke kjørte scooteren over Hartevann for å utføre malejobben. Det finnes nemlig film av hendelsen, der kunstneren sitter bakpå snøscooteren.

Kristiansand tingrett behandlet også dette spørsmålet og viste til at han har ansvaret for kjøringen. Evarissti fastholder at dette er vesentlig og feil vurdert av retten.

Dansken fikk først et forenklet forelegg på 7.000 kroner av politiet etter fjellturen med den kunstneriske omgangen med rød saft 9. mars 2013.

Han nektet å vedta forelegget, og derfor havnet saken i retten.

Vil provosere

Den dansk-chilenske arkitekten og kunstneren mener at kunst skal provosere. Han er blant annet kjent for å ha illustrert bibelen med blod fra en muslim og en katolikk, og for å ha kjørt gullfisker i en blender under en utstilling.

Før han malte fossen på Hovden rød, hadde han dekorert en bit av Sahara, et isfjell på Grønland og toppen av Mont Blanc.

Alt dette for å minne folk om at de må ta hensyn til naturen.

Nå kan det altså bli en ny rettsrunde på Marco Evaristtis kunststunt på Hovden, i Agder lagmannsrett.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

19-åringen fra Gjerstad skulle bare hjem – møtte en kenguru langs veien

n9oU6LhHxh0

Vann meisterligaen føre rekordpublikum: – Feiringa blir nok tøffare enn kampen