NRK Meny
Normal

Kultursenteret vokser

Kultursenteret i Flekkefjord reiser seg. Om ett år skal det stå ferdig og romme scene, kinosaler, kulturskole og øvingsplass for band.

Kultursenter under bygging

Forrige uke var det kranselag på bygget som har en et areal på 3500 kvadratmeter. Ordfører Jan Sigbjørnsen er fornøyd med bygget så langt.

– Jeg synes det ser fantastisk ut. Det blir bare bedre og bedre. Når alt annet blir bort så ser vi bygget slik det skal bli, sier Sigbjørnsen.

Les også: Sa ja til kultursenter

I fjor ble et kvartal i sentrum av Flekkefjord revet. Borte ble blant annet en kinoen som ble bygget på femtitallet. Nå ligger alt til rette for både teater, kino og underholdning i nytt bygg, men det var diskusjoner om plasseringen av det nye kultursenteret.

– Når en ser på bygget slik det ligger nå, er jeg sikker på at det ligger på rett plass, forteller Sigbjørnsen.

Plass til flere hundre

Fra foajeen i andre etasje kan man se ut over fjorden i Flekkefjord. Der ligger storsalen som brukes som storkino eller scene. Kinoen får sitteplasser til 370 personer, mens den lille kinosalen i senteret har plass til 104 personer.

– Vi har et amfi i kinoen og kan også skyve bort stolene slik at folk kan bruke storsalen til konsert og teater sier prosjektleder for Flekkefjord kommune, Vidar Iversen.

Han og ordfører Sigbjørnsen er fornøyd med utformingen av bygget som går over tre etasjer og grunnflaten er på 1300 kvadrat.

Prisen er 138 millioner kroner og kultursenteret åpnes neste høst. Men i juni må arbeidene være ferdig. Da skal kommunen innrede bygget.

For hele befolkningen

– Bygget er for hele Flekkefjords befolkning. Kulturskolens 260 elever skal bruke bygget, fritidsklubben skal inn i bygget og det samme skal biblioteket. Det er et flerbrukshus som kan brukes av mange, forteller Sigbjørnsen.