Kronprinsen overbord i Kristiansand

Kronprins Haakon falt i mandag ettermiddag i vannet ved Randesund i Kristiansand. Han skal ha vært alene i båten da det skjedde.

Kronprinsen gikk i vannet

Kronprins Haakon Magnus falt i vannet utenfor Hærøya ved Randesund i Kristiansand.

Foto: Larsen, Jan Morten / SCANPIX

Et øyenvitne fra Mandal så hendelsen fra hytta.

– Vi satt på hytta vår utenfor Tømmerstø, og fikk plutselig øye på en båt som løp løpsk utpå fjorden. Det var helt tydelig at båten ikke hadde fører ombord, så vi ringte 112 og meldte fra, forteller mandalitten til Lindesnes Avis.

– Vi fryktet det kunne ligge folk i vannet og dro ut med båten for å se nærmere etter. Da vi nærmet oss, ble vi stoppet av sikkerhetstjenesten og de kongelige livvaktene.

– De hadde da fått dratt kronprins Haakon opp av vannet, og han var kliss våt, forteller et øyenvitne.

Båten gikk i spinn

Agder-politiet bekrefter til NRK at en mann falt i vannet, men at det ikke skal være snakk om noen personskader.

– Rundt kvart på seks i dag kom det inn flere meldinger fra Randesund, hvor det var en liten RIB-båt som gikk i spinn. Det ble meldt at det ikke var folk ombord, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

– Opplysningene vi har fått fra redningsskøyta er at føreren hadde falt i vannet og var uskadd. Båten skal ha stoppet da redningsskøyta kom til stedet, sier Solås.

Ifølge vitner stoppet båten til kronprinsen fordi det ikke var mer drivstoff igjen på tanken.

Kronprinsen beklager

Årsaken til at båten løp løpsk, var at kronprinsen ikke brukte dødmannsknappen på båten med 115 hestekrefters motor som kan komme opp i en fart på mellom 40 og 50 knop.

– Kronprins Haakon beklager at han ikke brukte dødmannsknappen, sier fungerende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved slottet til fvn.no .

Det er ikke kjent hvor fort kronprins Haakon kjørte da han falt i vannet.