NRK Meny
Normal

Kritisk til ny utendørsscene

Den nye utescenen i Ravnedalen i Kristiansand er upraktisk og gir dårlig beskyttelse mot vær. Det mener arrangøren bak helgens rockefestival Ravnefest, Jørgen Skauge.

Jørgen Skauge på utendørsscenen i Ravnedalen

Festivalarranfør Jørgene Skauge er kritisk til utformingen av den nye utendørsscenen i Ravnedalen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Jørgen Skauge

Jørgen Skauge sier alle andre scener bygges firkantet og ikke med bue som i Ravnedalen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Festivalgründer Skauge sier scenen blitt pen, men upraktisk. Lørdag måtte Opera i Parken-arrangementet flyttes til Kilden fordi scenen ikke kunne beskytte strengeinstrumentene mot regnet.

– Scenen gir en del utfordringer – den ser veldig pen ut, så publikum kommer nok ikke til å merke noe. Men for oss på produksjonssiden er det både dyrere og betydelig vanskeligere. Det ligger en del begrensninger i produksjonen, sier Skauge.

– Som et IKEA-konsept

– Hva sier det om konstruksjonen av scenen?

– Den er laget som en paviljong for godværsdager. Det er en grunn for at alle andre scener i hele verden er firkantet. Det blir litt som IKEA-konseptet – at du ruller inn noe flatpakket og så blir det en produksjon til slutt. Det er ikke så lett når det er vinkler i alle bauer og retninger, sier Skauge.

– Hva betyr det for produksjonen av helgens Ravnefest?

– Det betyr at vi har mindre sceneplass enn det vi hadde før og vi må jobbe bedre, smartere og hardere enn det vi ellers måtte ha gjort – og i tillegg koster det mer penger, sier Skauge.

Scene for mindre arrangementer

Spareskillingsbanken hjalp Christianssands Byselskap med halvannen million kroner for å få bygd tak på Ravnedalens utendørsscene. Også Kristiansand kommune bidro med penger.

Den nye utescenen i Ravnedalen er først og fremst bygd for mindre arrangement. Det sier Kurt Tange Jensen fra Parkvesenet i Kristiansand.

– Vi takket ja til gaven fra Byselskapet der de også hadde noen føringer og det er vel ikke feil å si at de hadde mer lyst på på en mindre scene enn de store arrangementene som Skauge kjører, sier Jensen.

– Men hva slags arrangementer synes dere passer i Ravnedalen?

– Jeg har ikke lyst til å si det ene eller andre – her er det ja takk begge deler. At det blir noen utfordringer for de største er vel verst for Skauge og de, men de kan løse ting og det gjør de på en bra måte, sier Jensen.

Scene Ravnedalen

Den ett år gamle scenen i Ravnedalen i Kristiansand, til nærmere to millioner kroner, kritiseres for å være upraktisk og gi dårlig beskyttelse mot vær.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK