Normal

Skeptisk til ny filmsjef

Deler av film- og tv-miljøet på Sørlandet er kritisk til ansettelsen av ny leder i Sørnorsk Filmsenter.

Bare tre personer søkte på stillingen - som gikk til Per Jonas Lie.

Det er uklart om filmmiljøet på Sørlandet har fått den lederen vi fortjener, mener leder i Sørlandets tv- og filmforening, Reidunn Gøthesen Scherpf.

Sørlandets tv- og filmforening kjempet for etableringen av Sørnorsk filmsenter for et par år siden, men ble ikke spurt om råd når ny leder skulle på plass. Den ny-ansatte lederen har vært med på film-produksjoner, men Scherpf stiller spørsmål ved om det er godt nok.

– Filmbransjen på Sørlandet er veldig sårbar. Det sier seg selv at en person med filmfaglig bakgrunn er en fordel. Søkermassen er veldig liten, og vi har en følelse av at man ønsker å få en ansettelse fort, sier hun.

Satser på samarbeid

Den ny-ansatte Per Jonas Lie i Sørnorsk filmsenter registrerer reaksjonen. Han sier han ser fram til å samarbeide med kritikerne.

– Hvor mange søkere man skal ha til en jobb er ulikt. Folk må få mene det de vil og det sikkert naturlig med en reaksjobn - så får vi ta det videre og prøve å komme i en dialog. Det er det viktigste for meg, sier Lie.

Lie har i de seneste årene vært ansatt som dramalærer ved Vågsbygd Videregående skole. Han har erfaring som skuespiller, og har en mastergrad i teater og drama.

– Spennende framtid

Eierne bak filmsenteret er Kristiansand og Arendal kommuner i tillegg til Vest-Agder og Aust-Agder Fylkeskommuner. Filmsenteret skal i første omgang bidra med midler til kort- og dokumentarfilm.

Sørnorsk Filmsenter som har vært i drift i drøye to åt, vil nå også knytte til seg fagkonsulenter for vurdering av støtteberettigede filmprosjekter.

– Vi ser frem til en ny spennende periode i filmsenterets historie. På de to årene senteret har vært i drift har vi oppnådd fantasisk gode resultater, sier styreleder Mette Gundersen i en pressemelding.