Normal

Kritisk til Gullknapp

SV skeptiske til Arendals Fossekompanis hensikter med flyplassen.

Flystripa på Gullknapp
Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

SV i Arendal mistenker Arendals Fossekompani for å investere i Gullknapp for å blidgjøre Arendal kommune og oppnå goder.

Gruppeleder i bystyret Rune Sævre lurer på om selskapet betale for Gullknapp for å få tilgang til attraktive kommunale tomter.

Sævre, mener utbygginga av flyplassen i Froland er unødvendig.

Lurer på intensjonene

Samfunnet hadde vært bedre tjent med at Arendals Fossekompani hadde brukt de 30 millioner kronene på andre prosjekter, mener Sævre.

Rune Sævre

Rune Sævre er kritisk til Arendal Fossekompanis hensikter.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

- Vi lurer på om de har en skjult agenda og vil oppnå goodwill i regionen. Hva fossekompaniet har som bakgrunn for å gå inn i Gullknapp setter vi et stort sprørsmålstegn ved. 

- Vil ha tilgang til Vindholmen

Konkret lurer Sævre på om Arendals Fossekompani prøver å få tilgang til attraktive tomter på Vindholmen.

- Vi vet at på Vindholmen er det en utvikling av boliger og næringsarealer som det blir et spill om. Om dét kan trekkes inn i denne sammenhengen vil jeg følge opp. Vi må få det fram i dagen, sier Sævre. 

Vil bidra til utvikling

Administrerende direktør i Arendals Fossekompani, Sverre Valvik, avviser spekulasjonene fra Arendal SV.

Sverre Valvik

Administrerende direktør i Arendals Fossekompani, Sverre Valvik, sier utbygging av Vindholmen ikke har noe å gjøre med investeringene i Gullknapp.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Arendals Fossekompani ønsker å bidra til å legge til rette for en positiv næringsutvikling i arendalsområdet. Vi bidrar til kultur og til den internasjonale skolen, og vi ønsker også å bidra til infrastruktur ved å lage en flyplass for næringslivet, sier Valvik.

- SV mistenker dere for å investere i Gullkapp for å få utvikle Vindholmen. Er det noe i dette?

- Det er en gammel sak. Vi eier Vindholmen i dag og vi ønsker at dette området skal utvikles som næringsområde. Det er riktig, men det er ingen kopling mellom dette og Gullknapp, sier Valvik.