NRK Meny
Normal

Kritisk til midtdeler

Midtdelere som bygges på E39 i Flekkefjord kan være farlige for trafikken.

Anders Golin Glendrange

Skeptisk til korte midtdelere

Foto: Odd Rømteland / NRK

Kjøreskolelærer Anders Golin Glendrange i Flekkefjord frykter at midtdelere som bygges på E39 i Flekkefjord kan være farlige for trafikken.

Han sier det er viktig med midtdelere, men mener 750 meter er for lite – og at det er farlig for bilistene der midtdeleren begynner.

Seks omkommet

Totalt seks mennesker har omkommet i trafikkulykker på strekninga der det settes opp 750 meter med midtdelere nå i Flekkefjord. Det har vært aksjoner for å få midtdelere. Men kjøreskolelærer Anders Golin Glendrange tror ikke midtdelerne vil redusere ulykkene.

Glendrange skulle gjerne hatt midtdelere på hele E39. Men nå frykter han at trafikantene i stedet treffer starten av midtrekkverket.

Inger Ann Fidjestøl i Statens vegvesen er enig i at strekningen er kort:

– Jeg kan være enig i at det er en kort strekning. Men vi setter den opp på en strekning der det tross alt har vært ulykke, og de t er bedre å sette opp en kort strekning med midtdelere enn å ikke sette opp noe i det hele tatt, sier Fidjestøl.

– Og endene av midtdelerne er konstruert slik at dersom man treffer dem i enden, så blir så mye energi tatt opp at det bare blir mindre skader på bilen.

Midtdelere Flekkefjord

Midtdelere Flekkefjord

Foto: Lars Eie / NRK