NRK Meny
Normal

Kritiserer julegudstjeneste

Human-Etisk Forbund reagerer på at Fylkesmannen i Aust Agder arrangerer julegudstjeneste.

Pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, reagerer på at Fylkesmannen i Aust Agder arrangerer julegudstjeneste for alle offentlig ansatte i fylket.

Brun-Pedersen mener at en kristen juleavslutning, arrangert av en fylkesmann, blir feil overfor de offentlig ansatte som ikke har en kristen tro.

 Representerer alle

Fylkesmann Hjalmar I. Sunde
Foto: www.arendal-kommune.no

- Som statens representant er fylkesmannen sikkert klar over at han representerer alle mennesker og jeg vil tro at det er mange blant de ansatte som ikke tilhører det trossamfunnet. Etter 12 år i Trefoldighetskirken er det kanskje på tide å legge juleavslutningen til andre livsynssamfunn, sier Brun-Pedersen.

Han mener at det ikke er fylkesmannens oppgave å arrangere gudstjeneste for sine ansatte. 

- Det mest ryddige ville være at det offentlige konsentrerer seg om våre felles anliggender og overlate spørsmål om tro og overbevisning til den enkelte ansatte.

12. gang

Fylkesmann Hjalmar I. Sunde har arrangert julegudstjeneste hver år siden han tiltrådte i 1995. I år er det tolvte gangen. Han er sterkt uenig i påstanden fra Human-Etisk Forbund om at han blander embete og religion.

- Nei, for all del. Vi har jo Stortinget som går til kirke, vi har julegudstjenester i Forsvaret. Jeg er statens fremste representant i Aust-Agder og det skulle da bare mangle at ikke offentlige ansatte kunne gå til en julegudstjeneste.

Kulturelle innslag

Sunde kommer ikke til å slutte å arrangere julegudstjenestene og legger til at det også er kulturelle innslag.

- Vi får en anledening til å slappe av før jul, senke skuldrene og høre på noen av våre fremste kunstnere utfolde seg, sier fylkesmann Hjalmar I. Sunde.