Kritikk etter Evje-drap

Ungdomspolitiker Line Vennesland (Ap) kommer med kraftig kritikk av hjelpeapparatet etter drapet på en mor i sin hjemkommune.

Line Vennesland

Politiker Line Vennesland (Ap) stiller kritiske spørsmål i sin blogg etter drapet på Evje.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Line Vennesland er aktuell stortingskandidat og står på stortingsvalglista til Aust-Agder Arbeiderparti.

På sin blogg skriver hun følgende:

- Det er så ufattelig tragisk når sånt skjer, og det er ikke tilfeldig at det skjer heller....Det er uten tvil rett til å spørre hva som skjer når sånne episoder får lov til å skje. I ettertid virker det som at noe må være ruskende galt med systemet som ikke grep inn tidligere.

Kvinne funnet drept

Kritisk til systemet

Vennesland spør hvorfor den drapstiltalte mannen ikke har fått hjelp tidligere når både politiet og venner har betegnet ham som innesluttet, aggresiv og psykisk ustabil.

Innrømmer å ha drept sin mor

Hun trekker også en parallell til drapet i Bygland der en mann drepte sin kone i skolegården med kniv og nylig ble dømt til 16 års fengsel.

- Det er uten tvil rett til å spørre hva som skjer når sånne episoder får lov til å skje. I ettertid virker det som at noe må være ruskende galt med systemet som ikke grep inn tidligere. Hvorfor fikk de ikke hjelp? Ville de ikke ha hjelp? Var tilstanden i det hele tatt betegnet slik at de burde fått hjelp? Eller så man på disse som ufarlige, som noen som ikke ville gå lenger enn det de allerede hadde gjort? Dette var menn som hadde flere fellesnevnere, og en vesentlig av de var at de begge hadde hatt kontakt med politiet på grunn av vold og trusler, skriver Vennesland i sin blogg .

Vennesland sier det er viktig at mennesker får hjelp før de trår over en grense. Hun stiller spørsmål ved om disse mennene har fått den nødvendige hjelpen i forkant.