Hopp til innhold
Kristiansand lufthavn Kjevik
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kristiansand lufthavn Kjevik

 • Dropper utenlandsrute fra Kristiansand

  Flyselskapet Widerøe kommer ikke til å gjenoppta ruteflyvningene mellom Kristiansand og København, skriver Fædrelandsvennen.

  – Ruten er nå tatt ut av vårt ruteprogram og vi vil fortløpende booke om passasjerer som allerede har bestilt billett med oss på denne strekningen, skriver kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, i en e-post til avisa.

  Widerøe på Kjevik
  Foto: Anders Martinsen UAS Norway (POOL)
 • Avlyser sydenturar

  Reiseselskapet Apollo kansellerer alle planlagde turar mellom Kristiansand og Kreta frå 30. april til 14. mai.

  Årsaka er få bestillingar og låg etterspurnad, opplyser selskapet.

  Reisande som har bestilt tur i dette tidsrommet får tilbod om å booke om til eit seinare tidspunkt, eller å få pengane tilbake.

  Parasoller og turister på stranden ved Falasserna på Kreta i Hellas.
  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
 • SAS med ny rute til København

  SAS starter i sommer opp med daglige flyavganger mellom Kristiansand og København. Selskapet tar dermed opp konkurransen med Widerøe om passasjerene til og fra den danske hovedstaden. Pressesjef i SAS, John Eckhoff, sier til Fædrelandsvennen at de forventer økt trafikk på denne ruta.

 • Setter i gang veiprosjekt

  Statens vegvesen setter i gang arbeidet med å lage det som kan bli ny vei til Kristiansand lufthavn Kjevik. Det er 1,5 km av riksvei 41 fra Timeneskrysset til rundkjøringen ved Lauvåsen som skal utbedres. Det skal lages gang- og sykkelvei fra Timeneskrysset til Hamresanden. Vegvesenet har nå lyst ut dette byggeprosjektet, som skal stå ferdig sommeren 2024.

 • Flere flypassasjerer

  På Kristiansand lufthavn Kjevik var det 30.981 reisende i januar måned. Det er særlig tallet på utenriksreisende som øker sammenliknet med januar for ett år siden. Det var 6.862 passasjerer som reiste mellom Kjevik og utlandet i januar i år. Ifølge Avinor er det likevel et stykke igjen til flytrafikktallene fra 2019 som var siste normalår før pandemien.

  Kristiansand Lufthavn Kjevik
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK Luftfoto
Knut Knudsen Eigeland, på Kjevik, en viktig dag for landsdelens hovedflyplass, og for alle som vil ut og reise.