NRK Meny
Normal

Kripos med ledetråd etter likfunn på Lista

Et likfunn i Nederland vekker interesse hos Kripos. Liket var ikledd nøyaktig samme våtdrakt som mannen som ble skylt i land på Lista i januar.

Våtdrakt

Dette er våtdrakta som mannen var ikledd da han ble funnet på Jølle i Farsund. Politiet har så langt ikke klart å identifiserer hvem mannen er.

Foto: Kripos

Kripos tror det kan være en sammenheng mellom likfunnene, skriver Dagbladet.

– Det er litt for tilfeldig med to uidentifiserte lik i samme type dykkerdrakt, sier leder for ID-gruppa i Kripos, Per Angel til avisen.

Det var 2. januar i år at en person på Jølle på Lista fant et lik som lå i strandkanten. Liket som ble funnet var ikledd en våtdrakt, og bar preg av å ha vært lenge i vannet.

Jølle på Lista

I strandkanten her på Jølle på Lista dukket det opp et lik 2. nyttårsdag. Politiet har ikke klart å identifisere vedkommende.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kun beinrester igjen

Liket ble sendt til obduksjon for mulig å identifisere vedkommende. Politiet hadde ingen informasjon om hvem vedkommende var. Det var bare beinrester i våtdrakten. Politiet mente derfor at vedkommende kunne ligget lenge i vannet og kommet langveis fra.

ID-gruppa ved Kripos fant ut at beinrestene hadde tilhørt en mann, men bortsett fra det var det få spor å hente. Politiet har jobbet ut ifra en teori om at det dreier seg om en utlending. Det er ingen savnetmeldinger på nordmenn som matcher til likfunnet.

Samme butikk

Nå kan imidlertid et lignende likfunn i Nederland ha gitt Kripos en viktig ledetråd.

27. oktober i fjor ble det nemlig funnet et lik på den nederlandske øya Texel. Liket var ikledd nøyaktig samme våtdrakt som mannen som ble funnet på Lista.

Draktene er av samme merke, og politiet tror begge draktene er kjøpt i samme butikk i Frankrike. Det kan tyde på en sammenheng, mener politiet.

– Vi er avhengig av at de blir meldt savnet slik at man kan innhente savnetopplysninger som er søkbare. Uten det får vi ikke identifisert levningene, sier Angel til Dagbladet.