Hopp til innhold

Kriminelt bra i Farsund

Så godt liker tyske filmprodusenter seg i Farsund at de i løpet av fire år har spilt inn tre filmer.

Filminnspilling Loshavn

Fra filminnspillingen i Loshavn

Foto: (bilde fra filmen

Det har vært spenning og krim under de siste års filminnspillinger i Farsund. Tyske filmselskap har funnet ut at denne byen har vært det rette sted for innspillingene. Og lokalbefolkningen har stilt opp som statister. Nå ønsker kommunen og filmselskapet å takke disse med en førpremiere på Håkan Nessers "En helt annen historie".

Filminnspilling Farsund

Innspilling på Steinodde, Farsund (svensk politibil i bakgrunnen)

Foto: Bilde fra filmen

Håkan Nesser fikk Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman i 2007, for nettopp historien bak denne filmen, En helt annan historia.

LES også:

Måtte til Farsund

Egentlig skulle filmen vært spilt inn i Sverige, men filmteamet måtte til Farsund for å finne den bakgrunnen de var på jakt etter.

Tore Haus

Torr Haus mener filminnspillingen har gitt positive ringvirkninger.

Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

– Det er klart at disse filminnspillingene betyr noe for oss, sier kommunalsjef i Farsund, Tore K. Haus. – Innspillingen er med på å sette Farsund på kartet, og når et par hundre mennesker skal bo i området en viss tid får det også positive økonomiske ringvirkninger.

Inviterer til førpremiere

filminnspilling Farsund

Filminnspi9lling Farsund - filmen har sine mørke sider

Foto: bilde fra filmen

Som en takk til alle som har hjulpet til med gjennomføringen av prosjektet, så har Farsund kommune og Trebitsch Entertainment invitert til førpremiere på Farsund kino lørdag. Filmen får sin egentlige premiere drøye fjorten dager etter, 14. april vises den på tyske fjernsynsskjermer.