NRK Meny
Normal

Ungdom i kø for å engasjere seg på begge sider

Norske interesseorganisasjoner på begge side i den israelsk-palestinske konflikten trapper opp rekrutteringen av ungdommer, som blant annet fristes med gratis hotellweekend på Sørlandet.

MIFF og Palestinakomiteen

MIFF og Palestinakomiteen har fått mange nye medlemmer i sommer. De er begge glade for at ungdom i større grad engasjerer seg.

Foto: skjermdump

Engasjementet rundt konflikten mellom israelere og palestinere øker i takt med antall drepte i kampene på Gazastripen.

I sommer har både Palestinakomiteen og organisasjonen «Med Israel for fred» (MIFF) fått over tusen nye medlemmer. Palestinakomiteen har nå 3500 medlemmer og MIFF har 8000 medlemmer.

I september inviterer MIFF for første gang til gratis seminarhelg på hotell. For å styrke engasjementet får rundt 30 deltakere i alderen 16 til 25 år dekket reise og opphold, samt inngangsbillett til Dyreparken.

MIFF helgeseminar

12. til 14. september arrangerer MIFF helgeseminar i Kristiansand.

Foto: skjermdump

– Unge kan bidra med å gjøre MIFF og Israelernes argumenter kjent blant jevnaldrende. De er dessuten mye mer på sosiale medier, sier daglig leder i MIFF Conrad Myrland.

Han forteller om stor interesse for samlingen og sier den nesten var fulltegnet allerede før konflikten spisset seg til i juli.

MIFF sin helgesamling i Kristiansand er den første i sitt slag. De vil i etterkant vurdere om en slik gratishelg på hotell for unge skal holdes årlig eller hvert andre år.

Vil gi et godt grunnlag

Myrland synes det er viktig å gi unge som vil engasjere seg i deres organisasjon et godt grunnlag.

– Kanskje en del av dem vil føle seg fri til å delta i det offentlig ordskiftet for Israels sak. Dette er flinke folk som i mange år fremover kommer til å være aktive i MIFF og for Israels sak i Norge, sier Myrland.

Han ser på det som er fordel at ungdom engasjerer seg.

– De unge kan bidra til å gjøre MIFFs og Israels argumenter kjent for jevnaldrende. De er også aktive i sosiale medier.

– De unge har bredt nettverk og energi og tid til å engasjere seg, sier leder Kathrine Jensen i Palestinakomiteen.

Palestinakomiteen med fakkeltog

Palestinakomiteen nøyer seg foreløpig med paroler og fakkeltog, for eksempel i Arendal 10. august.

Hennes organisasjon har også planer om en ungdomskonferanse i løpet av neste år, hvor også de ønsker å gi unge et godt grunnlag.

– Det vil bli både for unge i egen organisasjon og mulighet for å rekruttere. Vi skal sørge for at det blir en fruktbar helg med mye engasjement og ny kunnskap, sier Jensen.