NRK Meny
Normal

Fyll og bråk

Sjåfører nekter å kjøre kvelds- og nattbusser etter blodige slåsskamper.

Busstilbudet i Kristiansand kan bli svekket
Foto: Frans Kjetså / NRK

Flere sjåfører nekter å kjøre kvelds- og nattbussene i helgene mellom Kristiansand og Søgne etter blodige slåsskamper mellom passasjerer. 

Tillitsvalgt i Yrkestrafikkforbundet i A/S Bussen, Jens Markussen, sier fyll og slåssing ombord har vært så alvorlig at busser må vaskes for blod etter endt kjøretur.

LYD: SLÅSSKAMPER PÅ BUSSEN

- Det er personer i 20- til 40-årsalderen fra forskjellige bo-områder i Søgne som barker sammen i slåsskamper på nattbussene, sier Markussen.

Bråket ikke nytt

Bråket på kvelds- og nattrutene mellom Kristiansand og Søgne er ikke nytt. Kamaeraovervåkning og vakthold har tidligere blitt satt inn for å stoppe bråket. Nå har slåssingen blusset opp igjen.

Vi har nylig hatt tilfeller der bussen må inn til vask for at den skal kunne brukes igjen på grunn av blod i bussen.

Jens Markussen, tillitsvalgt i Yrkestrafikkforbundet i A/S Bussen.

Det er kveldsbussen fra Søgne til Kristiansand klokka 23.45 og nattbussen fra Kristiansand til Søgne klokka 03.15 fredag og lørdag som er utsatt.

Flere sjåfører har stoppet og forlatt bussen når slåsskampene har pågått, ifølge Markussen.

- Jeg ser ikke noen grunn til at sjåførene skal sette liv og lemmer i fare med å blande seg inn i dette. Det er ikke så god plass i en buss heller, så det beste er å stoppe bussen, få ut de som kan komme seg ut og håpe at hjelpen kommer før alt er ødelagt, sier Markussen.