NRK Meny
Normal

KrF vurderer å bryte

KrF vurderer å trekke seg fra samarbeidet med H og Ap i Kristiansand.

Jørgen Kristiansen
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ifølge Fædrelandsvennen vurderer Kristelig Folkeparti å bryte ut av flertallskonstellasjonen i Kristiansand.

KrF inngikk etter valget i fjor et samarbeid som blant annet innebærer at partiene forplikter seg til å forhandle om felles budsjettforslag.

Strid om styrelederverv

Men nå teller KrF på knappene om de skal bryte samarbeidet som skulle gi Kristiansand forutsigbart politisk styre de neste årene.

Årsaken er at KrF mener Høyre og Arbeiderpartiet helt siden valget har hatt en avtale om at tidligere varaordfører Bjarne Ugland (Ap) skal bli styreleder i det viktige Kristiansand Næringsselskap uten å ha informert KrF.

- Tvil om samarbeidet

- Jeg er derfor i tvil om samarbeidet har noen hensikt lenger, sier KrFs gruppeleder Jørgen Kristiansen til Fædrelandsvennen.

Han sier at han har bedt KrFs bystyregruppe mandag diskutere om partiet skal bryte med Høyre og Ap.

Kristiansen vil ifølge avisen ikke spekulere i hva slags politiske konstellasjoner som vil komme i Kristiansand hvis KrF bryter det nåværende samarbeidet.

Avviser at KrF holdes utenfor

Både ordfører Per Sigurd Sørensen fra Høyre og varaordfører Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet avviser overfor avisen at KrF holdes utenfor og at det har eksistert en hemmelig avtale om at Ugland skal bli styreleder i næringsselskapet.

De mener KrF skaper dramatikk fordi partiet vil ha styreledervervet selv.