KrF vil selge Farsund sykehus

Kristelig Folkeparti vil selge Farsund sykehus. Kommunen kjøpte bygget i 2008. I dag står det tomt.

Farsund sykehus

Farsund sykehus står tomt, men koster kommunen millioner av kroner.

Foto: NRK

Farsund sykehus kan bli lagt ut for salg, i alle fall om varaordfører Torrey Skeibrok og resten av KrF får det som de vil.

Tomt sykehusbygg

Sykehuset ble offisielt lagt ned i 2007, da flyttet barne- og ungdomspsykiatrien ut. To år tidligere var det 55 ansatte på sykehuset.

Farsund kommune kjøpte sykehuset i 2008 og ønsket å få private helsetilbud, blant annet et røntgensenter.

Ifølge Farsunds Avis har sykehuset kostet kommunen ti millioner kroner i renter, vedlikehold og strøm på fem år. Farsund kommune kjøpte sykehuset for 13, 7 millioner kroner i 2008.

Vi er kommet til et veiskille. Det er dyrt å ha bygget stående, sier varaordfører Torrey Skeibrok til NRK. Han vil slippe til andre aktører.

– Bygget står helt tomt, men er greit vedlikeholdt, opplyser Skeibrok.

Ingen planer

Torrey Skeibrok

Torrey Skeibrok og resten av KrF vil selge Farsund sykehus.

Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Det ble satt ned en styringsgruppe som skulle arbeide med å inngå avtaler med interessenter. Men så langt vil ingen drive helserelatert virksomhet i det gamle sykehuset.

Skeibrokk opplyser at det har vært forskjellige komiteer som har arbeidet med planer for sykehuset. Kommunestyret skulle tirsdag få en rapport fra styringsgruppa som nå arbeidet med planer. Men det kom aldri noen rapport.

– Det har vært liten eller ingen aktivitet i styringsgruppa. Vi har ikke hatt så mye å snakke om, sier ordfører Richard Ivar Buch til Farsunds Avis. Han har vært medlem av den siste styringsgruppe for sykehuset.

I sommer var et private helseforetak i Farsund for å vurdere mulighetene ved det gamle sykehuset. Planene var blant annet kreftrehabilitering.

– Jeg tror ikke de så at det ble lønnsomt, sier Skeibrok til NRK.

Ut på åpent marked

Varaordfører Torrey Skeibrok mener det er greit at det blir bygd om til flere leiligheter dersom bygget legges ut for salg.

– Det er bedre at det blir leiligheter enn at det er et mørklagt bygg som vi betaler for å ha stående. Men det beste hadde jo vært om noen kunne ha drevet helserelatert virksomhet i det gamle sykehuset, sier Skeibrok til NRK.

Politikerne har nå bedt administrasjonen forberede en sak på sykehuset til neste kommunestyremøte før jul. I det ligger det muligheter for å selge sykehuset på åpent marked.

– Om ikke styringsgruppa legger fram en rapport som viser at noen vil drive med helse i sykehuset, bør administrasjonen forberede et salg, sier varaordføreren.

Store lokaler

Bygget ligge på en høyde over byen med utsikt og er fra 1937. Det er over fire tusen kvadratmeter fordelt på fire etasjer.