KrF-topp strøk i tro

Nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, har fått opplæring i kristen tro fra han var liten. Trosfaget på videregående, gikk det imidlertid ikke så bra med.

Kjell Ingolf Ropstad

Nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, ble tidlig interessert i politikk og ble valgt inn i kommunestyret i hjemkommunen da han var 18 år gammel.

Foto: Siv Kristin Sællmann

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) tok de to siste årene av videregående på den kristne internatskolen Drottningborg i Grimstad. Der fikk han mulighet til å ta mange forskjellige fag, og valgte blant annet faget «tro».

Dette var året da hans politiske karriere startet for alvor. Ropstad som da var 18 år gammel, ble valgt inn i kommunestyret i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder. Han ble også valgt inn på fylkestinget.

– Var ekstremt mye borte

Det politiske engasjementet, tok mye tid. Det gjorde at KrF-politikeren ikke fikk med seg så mange av timene i tros-faget.

– Jeg var ekstremt mye borte fra skolen det året. Jeg var borte 30 av 190 skoledager, sier Ropstad.

Han sier at rektoren på Drottningborg valgte å stryke hele tros-faget fra vitnemålet hans. Ropstad hadde uansett nok fag til å få et fullstendig vitnemål.

– Hvordan er det med tros-kunnskapene i dag?

– Jeg har gått på søndagsskole noen år, men så gikk jeg jo glipp av mange timer på videregående da. Kunnskapene er kanskje ikke så gode som de burde være, sier han.

Tre ting du ikke visste om Kjell Ingolf Ropstad (KrF)

Spent før valget

Uansett er KrF hans parti, og nå, få dager før stortingsvalget, er 32-åringen veldig spent. Meningsmålingene har ikke vært så gode som ønsket.

– Mitt mandat i Aust-Agder er veldig usikkert. Valgresultatet avgjør om det blir fire nye år på Stortinget, eller om jeg må se meg om etter noe helt annet, sier han.

Han sier at det som driver han til å holde på med politikk, er et ønske om rettferdighet.

– Det er så mye urettferdighet i verden, fattigdom og mennesker som faller utenfor samfunnet. Rettferdighet er verd å kjempe for, sier Ropstad.

Etter fullført allmennfag ved Drottningborg videregående skole, har Ropstad tatt en bachelorgrad i juss og økonomi.

YNGSTE KRF-REPRESENTANT

Kjell Ingolf Ropstad ble for alvor kjent da han som 20-åring møtte på Stortinget som vara. Han var tidenes yngste KrF-representant.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix