KrF røper planer etter valget

Etter massivt press har KrF i Kristiansand bestemt seg for å tone flagg før valget og fortelle velgerne om partiet skal samarbeide med høyre- eller venstresiden etter valget.

Jørgen Kristiansen

KrFs ordførerkandidat i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, gir etter for press og vil velge politisk side før valget.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Kristelig Folkeparti i Kristiansand kommer antakelig ”på vippen” etter valget og blir jokeren som kan bestemme om høyre- eller venstresiden skal styre Kristiansand etter valget.

Avgjørelse ventes tirsdag

Hittil har KrF ikke villet velge side før etter valget, men partiets ordførerkandidat, Jørgen Kristiansen, snur nå etter massivt press.

Avgjørelsen rundt om KrF skal samarbeide med Høyre eller Ap etter valget kommer etter det NRK kjenner til i løpet av tirsdagskvelden.

– Mange ber oss velge side

– Det er åpenbart viktig for byens innbyggere og velgere å få et klart svar på hva en stemme til KrF betyr. Derfor signaliserer jeg at vi i god tid før valget skal svare på dette, sier Kristiansen til NRK.

– Hvordan vil du beskrive det valget?

– En konstellasjon er å gå i samarbeid med Arbeiderpartiet. En annen mulighet er å gå i samarbeid med Høyre. For å få flertall med Høyre må vi enten ha med Frp eller Sp, sier han.

Går mot Høyre?

– Du har tidligere gått langt i å antyde at dere foretrekker Høyre?

– Det kan godt hende. Men jeg vil nå ha et møte internt i partiet, slik at vi kan bli enige om hva vi lander på, sier Kristiansen.

Samtidig kjenner NRK til at KrF arbeider med en liste over krav som partiet stiller for å inngå i en samarbeidskonstellasjon.