KrF-politikers Israel-tur tas opp i Stortinget

KrF-politiker Grete Kvelland Skaaras innsats som frivillig for det israelske forsvaret tas opp i spørretimen i Stortinget. Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) vil forby praksisen.

Grete Kvelland Skaara

Tidligere i år dro KrFs gruppeleder i bystyret i Kristiansand, Grete Kvelland Skaara til Israel for å tjenestegjøre for det israelske forsvaret. Det har vakt sterke reaksjoner.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Freddy de Ruiter, representant fra Aust-Agder, varsler at han tar opp saken i et spørsmål til justisminister Anders Anundsen (Frp), skriver Fædrelandsvennen.

Skaaras er gruppeleder for KrF i bystyret i Kristiansand. Nylig tjenestegjorde hun i Sar-El, en israelsk stiftelse som i samarbeid med det israelske forsvaret (IDF) organiserer programmer for frivillig arbeid i IDF.

– Hvis ikke det alt er forbudt, bør det bli forbudt. Jeg ønsker å høre hva justisminister Anders Anundsen (Frp) har å si, forteller Freddy de Ruiter.

Overfor Fædrelandsvennen ønsker Grete Kvelland Skaaras ikke å kommentere saken, men hun viser til at reisen var i privat regi og ser hun derfor ikke vil gi noen offentlig kommentar.

Videre viser hun til stortingsrepresentant og partikollega Hans Fr. Grøvan.

– Å reise ut for Sar-El for å støtte Israel bør ikke bli forbudt. Det er mer snakk om et arbeidsantrekk enn en uniform. Jeg vet arbeidet utføres på en militærbase, men arbeidet er sivilt, og har sivile formål, sier Grøvan.