Krever snarlig Hunsfos-avklaring

Fremtiden til Hunsfos i Vennesla må avklares raskt, krever de ansatte som mistet jobbene sine da papirfabrikken ble begjært konkurs i september.

Hunsfos Fabrikker

140 arbeidere mistet jobbene sine da Hunsfos ble begjært konkurs. (Arkivfoto)

Foto: Odd Rømteland / NRK

140 ansatte mistet jobbene sine da fabrikken i Vennesla ble begjært konkurs. De er lei av å vente på svar om hva som skjer videre.

– Begynner å bli useriøst

– Vi bør ha en avklaring i løpet av denne uka. Hvis de skal pine folk lenger nå, så vil jeg se på det som veldig useriøst, sier tillitsvalgt Arne Bentsen ved Hunsfos til NRK.

Etter skiftesamlingen for to uker siden sa bostyrer Håvard Wiker ved Hunsfos at "det hastet veldig".

Nå vil han ikke la seg intervjue av NRK.

Lite informasjon rundt spillet om Hunsfos gjør situasjonen ekstra uholdbar for de ansatte.

Bentsen mener det i hvert fall burde kommet informasjon om hvor lang tid det vil ta før avgjørelsen er klar.

Ryktebørs

En periode var det snakk om at bedriften kunne få tyske eiere, men dette ble det ikke noe av. Nå spekuleres det ifølge Bentsen blant de ansatte på om kinesere er på vei inn i Hunsfos.

– Det er veldig mange rykter som går. Jeg har fått høre via andre at det var en kinesisk delegasjon som skulle opp å kikke på bedriften. Men jeg har ikke fått dette fra ledelsen, det er rykter som går, sier en frustrert Bentsen.

Venter videre

Ordfører Torhild Bransdal i Vennesla synes også at ting tar for lang tid.

– Jeg har forholdt meg til at de for mange uker siden sa at det skulle komme en avgjørelse, og jeg håper virkelig, for de ansattes skyld, at det snart kommer en avgjørelse, sier Bransdal til NRK.no.

Mer i radiosaken: