Hopp til innhold

Vil ha felles europeisk regelverk

Høyre i Vest-Agder krever at alle store kjøretøy som ferdes i Europa i vinterhalvåret skal ha skikkelige vinterdekk og kjetting tilgjengelig. Samtidig må sjåførene læres opp til å kunne kjøre med utstyret.

Utenlandske vogntog skapte trøbbel igjen

Utenlandske trailere må gang på gang dras opp bakkene i Norge. Høyre mener det må felles europeiske vogntog-regler til for å få orden i vintertrafikken. (Arkivfoto)

Foto: Odd Rømteland/NRK

Dårlig skodde vogntog har skapt store problemer på veiene på Sørlandet i vinter. Utenlandske vogntog sperrer veiene og risikoen for ulykker øker.

– Ikke mulig å håndtere alt

Men problematikken er ikke unik for Sørlandet. Både i Norge forøvrig og i andre europeiske land skaper vogntog som krysser landegrenser problemer.

I en resolusjon utarbeidet av Høyre i Vest-Agder, tas det til orde for et påbud om at alle store kjøretøy som ferdes på veier i Europa i vinterhalvåret skal ha vinterdekk i kvalitet M+S og full kjettingpakke. Dette må innarbeides i lovverk i hele EU/EØS-området, mener partiet.

Slik skal det bli enklere å holde styr på trafikken, også i Norge og på Sørlandet.

– De må ha en utrustning slik at de tåler norske forhold. Ha nødvendig kjettingutstyr og sørge for at sjåførene kan håndtere dette utstyret, sier Terje Damman, fylkesordførerkandidat for Vest-Agder Høyre.

– Det gjøres i dag en god jobb fra vegvesenet som stopper mye, men mengden tungtrafikk er så stor at det blir bare en liten bit de greier å håndtere, sier Damman.

Terje Damman

Terje Damman mener det må gå an å holde styr på trafikken selv om det kommer litt snø.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Vil gi politi og vegvesen mer makt

– Vi i Vest-Agder Høyre er veldig opptatt av at vi vil jobbe mot våre sentrale politikere for å få de til å løfte frem denne problemstillingen, slik at reglene kan bli endret slik at vegvesen og politi får større muligheter til å kunne stoppe uforsvarlig skodde kjøretøy som kommer inn over landets grenser, sier Damman.

Damman påpeker at norske vogntog ikke får kjøre på veiene i Tyskland med piggdekk. På samme måte mener han at utenlandske vogntog må tilpasse seg norske forhold, med gode vinterdekk og kjetting.

Også FRP har tidligere gått ut og krevd at alle utenlandske vogntog må innrette seg etter norske regler.

– Spørsmålet er om en ikke bør drøfte dette i en enda større sammenheng. Nå har vi sett at rundt omkring i Europa i år også har vært problemer med snø, sier Damman.

VIDEO: 40 vogntog stoppet i kontroll:

Video Trailerkontroll

(Sørlandssendinga 22. februar)

Tøffere vintre

Etter at vintrene gradvis har blitt mildere over flere år, har det de siste årene blitt skikkelig snøfall igjen. Og med snøen kommer kaoset på Sørlandet - år etter år.

– Det er ganske spesielt. Nå har vintrene tidligere vært av en sånn art at vi nesten har glemt hvordan det er å håndtere bilen på vinterføre. Vi må kanskje innstille oss på at dette må vi lære oss igjen, sier Damman.

Han har tro på å få gehør for forslaget om et felles europeisk regelverk fra nasjonalt hold.

– Jeg tror det er ganske gode muligheter for det. Svært mange har nå sett de kaotiske tilstandene som er omtrent ved hvert snøfall. Det er i hvertfall nødvendig med oppbacking fra sentralt hold for å få en regelendring, sier Damman.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

NRK Sørlandet
Spiller nå
Gaute Heivoll aktuell med ny diktsamling 00:42
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 00 0,61 kr
Dyrest kl. 11 0,65 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Aug 2022 – aug 2023
    + 9 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2023
    + 5,5 %