NRK Meny
Normal

Nå må du betale for nettavisen

Agderposten innfører betalingsmur på nettavisen. Det er helt nødvendig for å møte folks nye medievaner, sier avisledelsen.

Fra i morgen formiddag, innfører Agderposten betalingsmur på nettavisen. Det er helt nødvendig, for å møte folks nye medievaner, sier avisledelsen.

Morten Røed

Sjefredaktør Morten Røed sier nedgang i antall abbonenter krever at avisen gjør endringer.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

I morgen formiddag begynner avisen å ta betalt for at folk skal kunne lese nyheter fra Arendal og Aust-Agder, på de elektroniske plattformene.

– Helt nødvendig å ta betalt

Dalende opplag, fri flyt av informasjon på internett og svakere annonseinntekter er noen av utfordringene som setter avisbransjen under hardt press. Stadig flere aviser krever nå betaling for at vi skal få lese avisen på nett

Og det er en helt nødvendig utvikling, sier sjefredaktør Morten Røed i Agderposten.

– I likhet med andre aviser så har vi også hatt nedgang i abonnementstallet vårt. Vi er nødt til å foreta oss noe. Det verste vi kan gjøre er å sitte stille og se på den digitale utviklingen som skjer, sier Røed.

Ulike reaksjoner

Camilla Nordli Larsen

Camilla Nordli Larsen tror hun kommer til å savne Agderposten på nett.

Foto: Kai Stokkeland / NRK
Bente Lillian Nilsen

Bente Lillian Nilsen 'bruker' avisen to ganger.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Det ligger en stor jobb og større investeringer bak arbeidet med å gjøre innholdet i Agderposten like tilgjengelig på pc og smarttelefon, som på papir
Agderpostens abonnenter får tilgang på alt, både papir og elektronisk.

For dem som har vært gratispassasjerer – blir nettavisen nå stengt. Blir savnet for stort må man betale og prisen er 6 kroner og 33 øre per dag – eller 199 kroner i måneden.

I Arendal blir nyheten om betaling mottatt på ulikt vis.

– Jeg synes egentlig det er litt dumt for jeg abonnerer ikke på Agderposten og synes det er greit å gå inn der og lese litt av og til slik at jeg kan holde meg oppdatert på lokale nyheter, sier Camilla Nordli Larsen.

Hun vurderer om hun nå skal abonnere på avisen.

Bente Lillian Nilsen er allerede abonnent, men har ikke sans for avisens nettutgave. Papirutgaven derimot har hun dobbel nytte av.

– Jeg foretrekker papirutgaven for det funker så dårlig å fyre opp i peisen med nettavisen – så jeg holder meg til papiravisen, sier Nilsen.