Krever at Medhus jobber mindre

Håndballherrenes landslagssjef, Robert Hedin, krever at Svenn-Erik Medhus jobber mindre. Hvis ikke blir det ikke noe landslagsspill på ØIF Arendal-keeperen.

Svenn Erik Medhus

Landslagssjefen mener Svenn-Erik Medhus (29) vil slippe færre baller inn i nettet om han kutter ned på jobbingen som rørlegger. Her vokter Medhus buret i en landslagskamp mot Sverige i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hedin mener enten klubben eller målvakten selv må ta ansvar for at arbeidsmengden blir mindre for den landslagsaktuelle målvakten.

Rørlegger på heltid

Robert Hedin

Håndballguttas svenske sjef er bekymret for jobbsituasjonen til den landslagsaktuelle keeperen. (Arkivfoto)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Medhus, som står notert med 29 A-landskamper, vil ifølge landslagssjefen ikke komme opp på nivået til Steinar Ege og Ole Erevik så lenge han jobber i hundre prosents stilling som rørlegger.

Hedin mener det på håndballandslagene Norge konkurrerer mot ikke finnes spillere som har full jobb ved siden av håndballen.

– Der er det ikke spillere med fulltidsjobber frem til klokka 16.00. Medhus er den eneste spilleren i landslaget med full jobb utenom håndballen, hevder Hedin overfor Agderposten.

– Jeg ser gjerne at Svenn får fri et par formiddager hver uke, som kan brukes til for eksempel styrketrening og hvile, foreslår landslagssjefen gjennom avisa.

Ege usikker på EM

EM i Serbia er om tre måneder. Steinar Ege (39) er det soleklare førstevalget på keeperplass, men er usikker på om han stiller i EM.

Dermed kan en EM-plass være nærmere for ØIF-målvakten, men da må han altså trolig kutte ned på rørleggingen.

– Min følelse er at Svenn har vært ujevn for ØIF Arendal hittil i sesongen. Han må opp på et mer stabilt nivå. Jeg kan ikke ta med en ujevn målvakt til EM, påpeker Hedin.

– Ikke som i fotballens verden

Rørleggerjobben tar ekstra mye tid ettersom Medhus jobber i en bedrift i Kristiansand, noe som betyr en snau times kjøring hver vei.

Overfor Agderposten innrømmer Medhus at jobbingen setter en viss brems på håndballkarrieren, og at han gjerne skulle fokusert hundre prosent på håndballen.

Han legger til grunn økonomi for at han har valgt å jobbe fulltid ved siden av å spille håndball for ØIF Arendal, der han også hever lønn.

– Jeg må ikke noe som helst. Men det er greit å ha smør på brødskiva. Jeg ville ha merket det økonomisk om jeg hadde jobbet 80 prosent. Dette er ikke som i fotballens verden, sier Medhus, men legger til at han er åpen for en løsning som innebærer mer tid til håndballen.